1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Rektör İnanç, Muş Ticaret Odası'nı Ziyaret Etti
Rektör İnanç, Muş Ticaret Odasını Ziyaret Etti

Rektör İnanç, Muş Ticaret Odası'nı Ziyaret Etti

Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat İnanç, Muş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Fatih Cengiz’i makamında ziyaret etti.

A+A-

Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat İnanç, Muş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Fatih Cengiz’i makamında ziyaret etti. İnanç, bir süre önce üniversite ile KOSGEB arasında AR-GE ve İnovasyon İşbirliği Protokolü’nün detayları hakkında bilgiler verdi.

MUŞ TSO Başkanı Cengiz, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Şihmus Sinecem ve Özcan Sayılgan, Yönetim Kurulu Üyeleri Tacettin Yılmaz ile Mustafa Şentürk ile birlikte Rektör İnanç’ı karşıladı. Sanayicinin avantajı olarak üniversitede bir takım çalışmalar yaptıklarını belirten İnanç, bilginin piyasa dönüşmesi, kullanılması gibi faydalı bir politika olduğunu söyledi. MŞÜ’nün kurduğu merkezde sanayicinin yerini alması gerektiğini de belirten İnanç, binaları kullanmak isteyen fakültelerin olduğunu ancak bir blokun sanayicilere verileceğini ifade etti.
MŞÜ’de bilgi ilişkilerinin çok güçlü olduğunu belirten İnanç, sanayici ile üniversitenin birlikte hareket edeceği bir ortam hazırladıklarını söyledi. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın da bu projeye ciddi bir katkı sağladığını belirten İnanç, TEKMER kapsamındaki sanayicilere ilk etapta 500 bin lira destek verildiğini kaydetti. MŞÜ’deki bu avantajın Muş Ticaret ve Sanayi Odası tarafından da fark edilmesini umut ettiklerini kaydeden İnanç, kağıt üstündeki uygulamaların faydalı olmayacağını söyledi.

Muş’a üniversite ilk kurulduğunda büyük bir heyecan yaşadığını belirten MUŞ TSO Başkanı Fatih Cengiz, Van’ın, Elazığ’ın canlanmasına neden olan, ilerlemesine vesile olan en önemli kurumun da üniversite olduğunu hatırlattı. Muş Alparslan Üniversitesi’nden eğitim, ekonomik ve bilgi alanlarında kentin beklentisi olduğunu da sözlerine ekleyen Cengiz, "Bilenin bilgisi almak, danışmak bizim için borçtur. İhtiyaç halinde kapınızı da çalarız, eksiklikleri sizlerle paylaşırız. Üniversitenin bizim yanımızda olması gerekir." dedi. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.