1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Remzi Ketenci: Sanatçılar, Topluma Faydalı Eserleri İcra Etmeli
Remzi Ketenci: Sanatçılar, Topluma Faydalı Eserleri İcra Etmeli

Remzi Ketenci: Sanatçılar, Topluma Faydalı Eserleri İcra Etmeli

Dünya TV Genel Yayın Yönetmeni Remzi Ketenci, sanatçıların mesleğini topluma fayda sağlayan eserler üreterek icra etmesi gerektiğini söyledi.

A+A-

Dünya TV Genel Yayın Yönetmeni Remzi Ketenci, sanatçıların mesleğini topluma fayda sağlayan eserler üreterek icra etmesi gerektiğini söyledi.

        GAP Eğitim Gönüllüleri Derneği, Şanlıurfa’da görev yapan basın çalışanları ve yerel sanatçıları buluşturdu. Derneğin şeref konuğu ise Dünya TV Genel Yayın Yönetmeni Remzi Ketenci oldu.

        Programın açılış konuşmasını yapan GAP Eğitim Gönülleri Derneği Başkanı Murat Süngü, dernek hakkında bilgi verdi. Şanlıurfa’nın eğitim alanında birçok eksiğinin olduğunu dile getiren Süngü, "Biz dernek olarak bu anlamda elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Ben Şanlıurfa’da 4 yıldır çalışmaktayım. Urfa’nın eğitim sıkıntılar azımsanmayacak derecede çok ama bunları birlik olarak aşabiliriz. Urfamıza ve gençlerimize sahip çıkmalıyız. Bunu hep birlikte yapabilirsek daha kısa sürede başarılı olacağımıza inanıyorum.” dedi.

        Dünya TV Genel Yayın Yönetmeni Remzi Ketenci de sanatçıların, sanatını topluma faydalı eserler üreterek yapması gerektiğini kaydetti. Ketenci, “Misafir olarak geldiğim Urfa’ya medyayı ve sanatçıları bir araya getirdiği için GAP Eğitim Gönülleri Derneği'ne teşekkür ediyorum. Sanatçılar sanatlarını icra ederken topluma ve bireylere faydalı sanatlar icra etmelerini gerektiğini düşünüyorum. Sanat için çok şey söylenebilir ama genel manada yaptığımız sanat ile topluma faydalı eserler icra etmeliyiz.” şeklinde konuştu.

        Öte yandan Ketenci, televizyonlarının yayın politikalarına değindi. Türkiye’nin ilk özel Kürtçe televizyon kanalı olduklarını hatırlatan Ketenci, Kürtçenin yanı sıra diğer lehçelerde de yayın yapmaları gerektiğinin altını çizdi. Ketenci, “Bizim amacımız Kürtçe yayın yaparak bu bölgede bulunan Kürt vatandaşımıza hizmet edebilmek. Tabii ki sadece Kürt vatandaşımıza değil bu bölgede bulunan diğer diller ve lehçelerde de yayın yaparak, burada bulunan vatandaşlara hizmet vermeliyiz.” ifadelerini kullandı.

CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.