1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. 'Revizyon demokrasi gereğidir'
Revizyon demokrasi gereğidir

'Revizyon demokrasi gereğidir'

“Cumhurbaşkanı, genel başkanlığa dönmek isterse gereğini hiçbir tereddüt göstermeden yerine getireceğim” diyen Yıldırım, kabine revizyonuna Cumhurbaşkanı ile birlikte karar vereceklerini söyledi.

A+A-

Başbakan Binali Yıldırım, kabine değişikliğinin gündemde olduğunu, atılacak adımı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile belirleyeceklerini belirterek, “mutlaka önümüzdeki aylarda bu konuyu ele alacağımızı düşünüyorum” dedi. Daha önce olağanüstü kongre olmayacağına dair açıklamasını da düzelten Yıldırım, “Bunlar normal şartlarda olacak şeyler. Ama bu takvim her zaman değişebilir. Buna yetkili kurullar karar verir” dedi.

Bloomberg News’in sorularını yanıtlayan Yıldırım, şu açıklamalarda bulundu:

- TAZELEME DEMOKRASİ GEREĞİDİR: (Kabine revizyonu) İsimler üzerinde konuşmamız doğru olmaz kimin geleceği, kimin gideceği... Bunları böyle bir adım atmadan konuşmak yanlış. O arkadaşlarımıza karşı da uygunsuz bir durum olur. Ama siz de takdir edersiniz ki zaman zaman Bakanlar Kurulu’nda kan tazelemesi yapmak, demokrasilerin gereğidir. Bu anlamda ihtiyaç hasıl olduğunda değişikliğe gidilebilir. Bunu da Sayın Cumhurbaşkanımızla bir istişare süreci içerisinde gerçekleştiririz. Mutlaka önümüzdeki aylarda bu konuyu ele alacağız.

- GENEL BAŞKAN OLMAK İSTERSE: Cumhurbaşkanımızın genel başkan olması yönünde de bir engel kalmıyor. Bu da gayet tabi kendi arzusudur. Bunu da yerine getirmekte hiçbir tereddüt göstermeyiz. Normal şartlarda bizim kongre takvimine bakarsak 2018’de de olağan kongremiz var. Ancak daha önce bu ilçe, il kongrelerini yapmadan genel kongreyi yapma kararı elbette her zaman alınabilir. Buna nasıl karar vereceğiz? MKYK, MYK’larımızı toplayacağız. Birinci adım, Cumhurbaşkanımızın tekrar partimize üye olması. Ondan sonra partimiz yetkili kurullarında konu değerlendirilecek, ona göre karar vereceğiz. Bu konuda herhangi bir tereddüdümüz yok.

- TAKVİM DEĞİŞEBİLİR: (‘Olağanüstü kongre söz konusu değil’ sözleri) Ben daha önce olağanüstü kongre olmaz demedim. Kongre sürecini anlattım. Ne zaman kongre yapılacağını anlattım. Bunlar normal şartlarda olacak şeyler. Ama bu takvim her zaman değişebilir. Buna yetkili kurullar karar verir.

‘Erken seçim şu anda yok’

Prensip olarak erken seçimi benimsemiyoruz. Çünkü erken seçim belirsizlik getiriyor. Normal şartlarda herhangi bir olağanüstü gelişme olmazsa, seçimler 3 Kasım 2019’da yapılacak. Şu anda erken seçime gidecek bir durum da söz konusu değil. Artık projelere, ekonomiye, geleceğe yönelik Türkiye’nin kalkınma çalışmalarına daha çok zaman ayırmamız gerekiyor. MİLLİYET

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.