1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Ricciardone: Çözüm Sürecini Yüzde 100 Destekliyoruz
Ricciardone: Çözüm Sürecini Yüzde 100 Destekliyoruz

Ricciardone: Çözüm Sürecini Yüzde 100 Destekliyoruz

ABD'nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone eşi Marie Ricciardone Akdamar Kilisesi'ni ziyaret etti.

A+A-

ABD'nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone eşi Marie Ricciardone Akdamar Kilisesi'ni ziyaret etti. Çözüm sürecinde Türkiye’yi yüzde 100 desteklediklerini söyleyen Ricciardone, “Ermeni ve Amerikalılar için de çok özel, çok önemli ve tarihi bir yer. Arkeoloji açısından da önemli turizm açısından çok önemli bir yer. Buraya gelmek isteyenler hiç tereddüt etmeden gelebilir.” dedi.

    ABD'nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone, valiliği ziyaretinin ardından Van’da yaşanan depremlerden sonra TOKİ tarafından yapılan evleri ziyaret etti. Daha sonra Akdamar Kilisesi'nin bulunduğu Akdamar Adası'na giden Ricciardone orada yaptığı açıklamada en son 33 sene önçe Van’a geldiğini söyledi. Ancak Van’ın o zaman bu kadar gelişmediğini dile getiren Ricciardone, 23 Ekim’deki depremi de unutmadıklarını ve acıyı paylaştıklarını ifade etti.

    Van’da güzel bir gün geçirdiğini aktaran Ricciardone, “Burada çok sayıda turist görmek çok güzel. Ben Bostonluyum hatta oradan gelen turistler bile gördüm. Oradan gelen bir televizyon vardı. Florida’dan haftaya turistler ve su akrobatları gelecek. Demek ki Amerika ve Van arasında güzel bir ilişki gelişiyor.” diye konuştu.

    Bir gazetecinin Van’ı ziyaret sebebini sorması üzerine Ricciardone, “Bir tarafta çözüm süreci devan ediyor. Diğer taraftan Türkiye ile Ermenistan arasında normalleşme süreci devam ediyor. İkisinin de katkısı artık gözle görülebiliyor. Geçen seneye göre buraya 4 kat turist gelmiş. Bu gayet güzel olumlu bir sonuç ve daha da fazlası için potansiyelin olduğunu görüyoruz. Turistler için çok cazip bir yer. Buralara yatırım için de gelinebilir bunun için çok iyimseriz. Aslında bunun için geldik.” yanıtını verdi.

    “ÇÖZÜM SÜRECİNİ YÜZDE 100 DESTEKLİYORUZ”

    Çözüm sürecinde Türkiye’yi yüzde 100 desteklediklerini söyleyen Ricciardone, “Terörizme karşı duruyoruz aynı zamanda çözüm sürecinin başarısını görmek istiyoruz. Turizmi desteklemek için yatırımı desteklemek için geldik. Siyaset Ankara'da İstanbul da onu orada bırakalım.” dedi.

    Van’ın tarihi, doğal ve dini inanç açısından turizm için çok önemli bir yer olduğun aktaran Ricciardone konuşmasına şöyle devam etti: “Ermeni ve Amerikalılar için de çok özel, çok önemli ve tarihi bir yer. Arkeoloji açısından da önemli turizm açısından çok önemli bir yer. Buraya gelmek isteyenler tereddüt etmeden gelebilir. Burası gelmeye değer. Amerika’dan gelmek isteyenler, burası huzurlu barış dolu bir yer. Misafirperverliğiniz çok derin çok büyük.” CİHAN

Ricciardone: Çözüm sürecini yüzde 100 destekliyoruz

Ricciardone: Çözüm sürecini yüzde 100 destekliyoruz

Ricciardone: Çözüm sürecini yüzde 100 destekliyoruz

Ricciardone: Çözüm sürecini yüzde 100 destekliyoruz

Ricciardone: Çözüm sürecini yüzde 100 destekliyoruz

Ricciardone: Çözüm sürecini yüzde 100 destekliyoruz

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.