1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Rıza Sarraf ve yakınlarının mal varlıklarına el konuldu
Rıza Sarraf ve yakınlarının mal varlıklarına el konuldu

Rıza Sarraf ve yakınlarının mal varlıklarına el konuldu

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan soruşturma kapsamında, Rıza Sarraf ve yakınlarının mal varlıklarına el konulması kararı verildi.

A+A-

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca Rıza Sarraf  hakkında başlatılan soruşturma kapsamında, Sarraf ve irtibatlı olduğu şahısların, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin güvenliği, iç veya dış siyasal yararları bakımından niteliği itibari ile gizli kalması gereken bilgileri diğer bir yabancı devlet lehine casusluk maksadıyla temin ettiği ve mal varlığını kaçırma girişiminde bulunduğuna" dair bilgilere ulaşıldığından mal varlıklarına el koyma  kararı alındı. 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nca  şüpheli Rıza Sarraf ve yakınları hakkında soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

Soruşturma kapsamında şüpheli Sarraf ve irtibatlı olduğu şahısların,  yazılı ve görsel basından elde edilen bilgilerde "Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin  güvenliği, iç veya dış siyasal yararları bakımından niteliği itibari ile gizli kalması gereken bilgileri diğer bir yabancı devlet lehine casusluk maksadıyla temin ettiği ve mal varlığını kaçırma girişiminde bulunduğuna" dair bilgilere ulaşıldığı belirtildi.

Sarraf ve diğer şüphelilerin gerek atılı suçu işleyip işlemediği  husunda inceleme yapmak, gerekse mal varlığı değerlerinin işlenen bu suçlardan  kaynaklanmış olma ihtimali, mal varlığı değerlerini kaçırmasının önlenebilmesi  amacıyla atılı suçun işlendiğine dair bulgu ve emarelere ulaşılmış olmasından,  gecikmesinde sakınca bulunan hallerin mevcut olduğu dikkate alınarak, soruşturma  çerçevesinde şüpheli Sarraf ile irtibatlı olan yakınlarının taşınır ve taşınmaz  tüm mal varlıklarına, banka, şirketler ve diğer tüm kurumlar nezdindeki hak ve  alacaklarına, şirket hisselerine KHK ve CMK maddeleri uyarınca el konulmasına  karar verildiği kaydedildi.

Soruşturmayı yürüten savcılığın, konuyla ilgili gerekli işlemlerin  yapılması amacıyla İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne talimat  yazısı gönderdiği öğrenildi.

MAL VARLIĞINA EL KONULANLAR

1-Rıza Sarraf
2- Kızı Alara Sarraf
3- Babası Hüseyin Sarraf
4- Annesi Şebnem Sarraf
5- Kardeşi Can Sarraf
6- Mehmet İbrahim Burhanettin
7- Behruz Büyükoğlu
8- Mehmet Mehdi Culazade
9- German Ghanbarı Arablou
10- Hüseyin Karabeyli
11- Bahram Dargahi Moghaddam
12- Aydın Harazi
13- Serdar Güneş
14- Ali Hossein Zadeh
15- Göksel Kum
16- Perviz Leki
17- Ahmet Saygın
18- Omid Mahaghegh Eromevr
19- Moshtaghı Mohammad Ali
20- Babak Nahani
21- Hüseyin Nobari
22- Mohammad Reza 
23- Ali Polat

AA

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.