1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Romanya’dan Aksaray'a Hediye
Romanya’dan Aksaraya Hediye

Romanya’dan Aksaray'a Hediye

Romanya’nın Dorahio şehri Belediye Başkanı Dorin Alexandrescu, Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta’ya hediye gönderdi.

A+A-

Romanya’nın Dorahio şehri Belediye Başkanı Dorin Alexandrescu, Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta’ya hediye gönderdi.

Avrupa Birliği (AB) Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı “Hayat Boyu Öğrenme” Comenius Regio projesi kapsamında 19–25 Mayıs 2013 tarihleri arasında Romanya’nın Dorahio şehrine ziyaret düzenlemiş ve bu proje kapsamında Aksaray’dan bir grup eğitimci de katılmıştı.

Aksaray heyetinin ziyaret ettiği Dorahio şehri Belediye Başkanı Dorin Alexandrescu, Aksaray heyeti ile Belediye Başkanı Nevzat Palta’ya verilmek üzere hediye gönderdi.
Aksaray İl Milli Eğitim Müdürü Lütfiye Deneri, Başkan Nevzat Palta’yı makamında ziyaret ederek Romanyalı Belediye Başkanı'nın hediyesini başkana teslim etti.

İl Milli Eğitim Müdürü Lütfiye Deneri, "Romanya ya Comenius Projesi kapsamında giden arkadaşlarımız belediye başkanımıza Dorahio şehri Belediye Başkanı Dorin Alexandrescu’nun, selamını ve ufak bir hediyesini getirdiler. Ben de bu hediyeyi sayın başkanımıza takdim etmek ve selamını iletmek üzere geldim." dedi.

Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta ise Avrupa Birliği ülkeleriyle yapılan ziyaretlerin ayrı ülke insanlarının birbirini yakından tanımasına vesile olduğunu belirtti. Başkan Palta, "Ben öncelikle Milli Eğitim Müdiremize teşekkür ediyorum, Tabii ki Milli Eğitim'in düzenlemiş olduğu bu ülkeler arası programlarda zaman zaman bizim Aksaray’a geliyorlar, Aksaray’dan diğer ülkelere gidiyorlar. Tabi bu çerçevede zaman zaman ben burada misafir ediyorum. Bu ziyaretlerin en büyük faydası insanların ön yargıları bir tarafa bırakmasıdır. İşte bir Rus’un Türkiye’yi Avrupa birliği üyeleri veya aday üyelerle ilgili bunlar değişiyor. En azından ön yargıdan kırılmış insanlar, sizi gelip burada tanıyor. Sizi sizden görerek tanıyor bir başkasının aracılıyla tanımamış oluyor. O açıdan ben bu tip programların gerçekten çok önemsiyorum." dedi.

Bu tarz ziyaretlerinin sayısının arttırılması gerektiğine işaret eden Patla, şunları kaydetti: "Hem biz buradan gidelim, bizim öğrencilerimiz öğretmenlerimiz oraya gitsin. Oradaki insanlarda buraya gelsin diyorum. Dolayısıyla ne kadar fazla diyalog olursa o kadar daha güzel sonuçlar ortaya çıkar. Ön yargılar kırılmış olur diye düşünüyorum. O açıdan ben teşekkür ediyorum. Ayrıca oradan bizlere hediye gönderen Dorahio şehri Belediye Başkanı Sayın Dorin Alexandrescu’ya da teşekkür ediyorum."
CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.