1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Romanyalı Eğitimciler Bursa’da
Romanyalı Eğitimciler Bursa’da

Romanyalı Eğitimciler Bursa’da

Romanya’dan gelerek Türkiye’yi ziyaret eden Romanyalı eğitimciler, Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar’ı makamında ziyaret etti. Romanya’nın 42...

A+A-

Romanya’dan gelerek Türkiye’yi ziyaret eden Romanyalı eğitimciler, Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar’ı makamında ziyaret etti.

Romanya’nın 42 farklı şehrinde görev yapan matematik müfettişlerinden oluşan grup, 30 Mayıs-3 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirecekleri Bursa-İstanbul eğitim ve kültür gezisi kapsamında Bursa’ya geldi. Gezi kapsamında, Bursa’da tarihi ve kültürel zenginlikleri ziyaret eden misafir heyet, eğitimle ilgili temaslarda da bulundu.

İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, 42 matematik müfettişini temsilen 10 kişilik bir heyetle sıcak ve samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette yaptığı konuşmada, eğitimcileri ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Gülsar, eğitimcilerin sadece kendi ülkelerinde değil, tüm dünyada, milletler ve topluluklar arası iyi ilişkiler ve hoşgörü ortamının geliştirilmesinden sorumlu olduklarını anlattı. Gülsar, farklı ülkeleri gezmenin, öğretmenlerin kendilerini geliştirmeleri, farklı millet ve toplumların tanışması ve iyi ilişkilerin geliştirilmesi adına çok yararlı sonuçlar ürettiğini söyledi.

Türkiye’deki eğitim sistemiyle ilgili sorulara da cevap veren Atilla Gülsar, son yıllarda bütçeden eğitime ayrılan payın, savunma harcamalarını da geçerek yüzde 15 seviyelerine ulaştığını ifade etti.

Heyeti temsilen söz alan, bünyesinde 11 okul ve 1 üniversite bulunan Özel Lumina Eğitim Kurumları Danışmanı Mihaela Florescu da Türkiye’de bulunmaktan ve Bursa’yı ziyaret etmekten büyük mutluluk duyduklarını aktardı. Mihaela Florescu, Türk misafirperverliği ile Bursa’nın tarihi ve turistik dokusundan çok etkilendiklerini söyledi. Romanya’da, Türkiye’ye karşı büyük bir ilgi olduğunu bildiren Florescu, özellikle son yıllarda bu ilgi ve hayranlığın giderek arttığını sözlerine ekledi.

CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.