1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Rus Ajansların Alet Olduğu İlginç İstifa Haberi
Rus Ajansların Alet Olduğu İlginç İstifa Haberi

Rus Ajansların Alet Olduğu İlginç İstifa Haberi

Rusya Demir Yolları İdaresi (RJD) Başkanı Vladimir Yakunin’in görevinden alındığına dair sanal meyda çıkan haber skandal oldu.

A+A-

Rusya Demir Yolları İdaresi (RJD) Başkanı Vladimir Yakunin’in görevinden alındığına dair sanal meyda çıkan haber skandal oldu.

Rusya’nın önde gelen 3 büyük haber ajansı, dün gece RJD Başkanı Yakunin’in görevinden alındığını duyurdu. Ajanslar Başbakanlık Basın Bürosu’na ait elektronik adres üzerinden gelen yazıya atıfen haberi duyurduklarını belirtti. Haberler tüm görsel medya ve haber portallarında geniş şekilde yayınlanınca 30 dakika sonra Başbakanlık’tan yalanma açıklaması geldi. İnterfaks’a konuşan Yakunin’in danışmanı Aleksandr Pirkov da haberin yalan olduğunu açıkladı.

Daha sonra Ria Novosti, İnterfaks ve İtar-Tass gibi 3 ajansa gelen söz konusu yazının Başbakanlıktan atılmadığı başka bir IP adresinden geldiği ortaya çıktı. Başbakanlık Basın Sözcüsü Natalya Timakova, olayın “kötü şaka” olduğunu belirterek istihbarat güçlerinin konuyu araştıracağını kaydetti. Timakova, “RJD başkanının görevinden alınması Başbakan'ın yetkisi dışında, bu ancak devlet başkanının kararıyla olur.” dedi.
Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov da olayın sanal ortamda yapılan bir suç olduğunu ifade etti.
Daha sonra yabancı bir ajansa konuşan Yakunin’in, “Bu büyük bir provokasyon, o yüzden ilgili kurumların ilgilenmesi lazım.” diye tepki gösterdi. Yakunin internet üzerinden de açıklama yaparak yalan istifa haberleriyle ilgili kendisini destekleyen herkese teşekkür etti. RJD Başkanı, “Dünyada böyle şöyler kolay kolay olmaz. Demeki birilerin işine yaradı. Çalışmaya devam.” ifadesini kullandı."dedi .
CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.