1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Rusların Yüzde 37'si Tatil Tercihini Acente Temsilciliğiyle Yapıyor
Rusların Yüzde 37si Tatil Tercihini Acente Temsilciliğiyle Yapıyor

Rusların Yüzde 37'si Tatil Tercihini Acente Temsilciliğiyle Yapıyor

Rus turistler, destinasyon seçimini en fazla acente temsilciliğiyle yapıyor. Rus Mobaily Turizm Seyahat Acentesi Türkiye'ye gelen bin turist üzerinde...

A+A-

Rus turistler, destinasyon seçimini en fazla acente temsilciliğiyle yapıyor. Rus Mobaily Turizm Seyahat Acentesi Türkiye'ye gelen bin turist üzerinde yaptığı ankette Rusların yüzde 37'i acente temsilciliği aracılığıyla yaptığını açıkladı.

Anket sonucunda Rus turistlerin Türkiye'de en fazla tatil tercihi yaptığı ilin ise yüzde 72 oranında Antalya olduğu belirtildi. Antalya'yı ikinci sırada Muğla ve üçüncü sırada Kapadokya bölgesi takip ediyor. Rusların Türkiye'de en fazla yerleşmek istediği yer ise Antalya merkez, Alanya, Manavgat Kızılağaç Turizm Bölgesi(KTB), Side beldesi, Kemer ve Kaş ve Kalkan beldesi olduğu ifade edildi.

Rus turistlerin Türkiye'yi tatil yapmada güvenlikli ülke görme oranının yüzde 87 olduğunu belirten Mobaly Turizm Seyahat Acentesi Sahibi Andrey Baranov, arkadaş tercihi ile tatil yapma oranının ise yüzde 23 olduğunu kaydetti.

Akraba tavsiyesiyle tatile gelenlerin oranının yüzde 12 olduğunun altını çizen Baranov, 5 yıl üst üste tatil yapanların oranının ise yüzde 14 olduğunu ifade etti. Rusya'dan Antalya bölgesinden en fazla turistin Moskova ve St. Petersburg'tan geldiğine işaret eden Baranov, Rusların Türkiye'den sonra ikinci sırada tatil yaptığı ülkenin İspanya ve üçüncü sırada ise Yunanistan olduğunu söyledi. Rusların Antalya bölgesinde ortalama tatil sürelerinin 8 ile 10 gün olduğunu anlatan Baranov, tatile çocuklu gelen turist oranının ise yüzde 44 olduğunu bildirdi. Baranov, "Ruslar tatil yapmada dünyada birinci sırada Antalya'yı tercih ediyor. Rusların Türkiye'de en fazla gayr-i menkul alarak yerleşmek istedikleri yer ise Antalya merkez ve Alanya ilçesi. Emekli olduktan sonra Alanya'ya yerleşerek yaşamak istiyorlar. Ruslar tatil yaptıktan sonra ülkelerine hediye götürmede en fazla Türk lokumu ve hediyelik yöresel eşya götürmeyi tercih ediyor. Alışveriş yapmada Rus turistleri, Avrupalı turistlerden ayıran özelliği ise mal alırken esnafla pazarlık yapmayı sevmesi. Ruslar pazarlık yapmadan kolay kolay ürün almaz." dedi.

Alanya Rus Dili Konuşanlar İşbirliği ve Dayanışma Derneği Başkanı Anjelika Anzhela, Rusların Türkiye'de en fazla yerleştiği yerin Antalya'nın Alanya ilçesi olduğunu söyledi. Alanya'da 5 bin yerleşik Rus'un yaşadığını belirten Anjelika Anzhela, bunun önümüzdeki yıl içinde 6 bini bulacağını tahmin ettiklerini kaydetti.

CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.