1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. RUSYA-AB ZİRVESİNDE PUTİN EV SAHİBİ
RUSYA-AB ZİRVESİNDE PUTİN EV SAHİBİ

RUSYA-AB ZİRVESİNDE PUTİN EV SAHİBİ

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya-AB zirvesi çerçevesinde Avrupa Konseyi Başkanı Herman van Rompuy ve Avrupa Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso ile bir araya geldi.

A+A-

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya-AB zirvesi çerçevesinde Avrupa Konseyi Başkanı Herman van Rompuy ve Avrupa Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso ile bir araya geldi. St. Petersburg kentinde gayri resmi akşam yemeği ile başlayan zirve sabah heyetler arası ve üçlü görüşmelerle devam edecek.

Liderlerin gündeminde, Rusya’nın Dünya Ticaret Örgütü (DTÖ) üyeliği ile ilgili onay sürecini yıl sonuna kadar tamamlaması, Euro Bölgesi’nde yaşanan borç krizi, Rusya-AB ekonomik ilişkileri, AB aleyhine oluşan ticaret açığı, karşılıklı ziyaretlerde vize işlemlerin kolaylaştırılması, bölgesel ve uluslar arası sorunlar var.

Herhangi bir resmi açıklamanın çıkması beklenmeyen zirvede, AB liderlerinin Putin’in koltuğuna oturmasının ardından farklı konularda fikir alışverişinde bulunacakları ifade ediliyor.

Putin geçen hafta sonu Belarus’un ardından Almanya ve Fransa’ya bir ziyaret gerçekleştirmiş, özellikle Suriye konusunda dış askeri müdahaleye izin vermeyeceklerinin altını çizmişti. Putin’e göre tek yanlı harekette bulunan batılı ülkelerin, Annan barış misyonuna hedefine ulaşması için destek vermeleri gerekiyor.

Rusya-AB ilişkilerinin son derece dinamik ve stratejik bir yapıya sahip olduğunu kaydeden Kremlin'in dış politika danışmanlarından Yuriy Uşakov, AB’nin, Rusya'nın en büyük ticari ve ekonomik partneri olduğunu, 2011’de toplam ticaret hacminin 394 milyar dolara ulaştığını hatırlattı. Rusya toplam dış ticaret hacminin yarısını AB ile gerçekleştiriyor. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.