1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Rusya Hazar'dan vurdu!
Rusya Hazardan vurdu!

Rusya Hazar'dan vurdu!

Putin, 'Türkiye, ABD, Suudi Arabistan İran ve Irak'la Suriye konusunda işbirliğine devam' talimatı verdi.

A+A-

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e Suriye'deki operasyonlar hakkında rapor veren Şoygu, saldırıların Hazar Denizi'ndeki dört Rus gemisinden gerçekleştirildiğini ve IŞİD mevzilerine 26 füze fırlattığı bilgisini aktardı.

Denizden bu sabah gerçekleştirilen saldırı sırasında 11 hedefin vurulduğunu belirten Şoygu, ''Edindiğimiz bilgilere göre hedeflerin tümü imha edildi. Kamu binaları zarar görmedi'' dedi.

‘30 EYLÜL'DEN BU YANA TOPLAM 112 IŞİD HEDEFİ VURULDU’

Rusya'nın Suriye'de 30 Eylül'de başlattığı hava operasyonunda toplam 112 IŞİD hedefinin vurulduğunu bildiren Şoygu, ''Saldırılarımızın yoğunluğu artıyor'' ifadelerini kullandı.

Şoygu, Rusya'nın sekizinci gününe giren saldırıları boyunca IŞİD'e ait 19 komuta merkezi, 12 mühimmat deposu, 71 zırhlı araç, patlayıcı yapımında kullanılan 6 fabrika ve atölyenin imha edildiğini söyledi.

'TÜRK TARAFIYLA İLETİŞİM KURDUK'

Bu arada Şoygu, 'Türkiye sınırında görülen sorunların çözümü için Türk tarafıyla iletişim kurduklarını' söyledi. Şoygu, Türkiye'nin hava sahasının yeniden ihlal edilmesinin önlenmesi için Türkiye ile doğrudan bir iletişim sağladıklarını belirtti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.