1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Rusya o füzeleri yerleştirdi
Rusya o füzeleri yerleştirdi

Rusya o füzeleri yerleştirdi

Sınır ihlali yapan Rus uçağının Türkiye tarafından düşürülmesinin ardından Moskova’nın gönderme kararı aldığı S-400 hava savunma sistemi Suriye’de konuşlandırıldığı belirtiliyor.

A+A-

Sınır ihlali yapan Rus uçağının vurulmasının ardından Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu Hmeymim Üssü’ne, orta menzilli S-300 sisteminin bir üst modeli olan S-400 hava savunma sistemi yerleştirilmesini önermiş, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in de bu teklifi kabul ettiği açıklanmıştı.

Suriye’deki RİA Novosti muhabiri, S-400 sisteminin bu sabah Rus Hava Güçleri’nin Suriye’deki merkezi olan Lazkiye’deki Hmeymim üssünde konuşlandırıldığını duyurdu. S-400 sistemi, uzun ve orta menzilli füzelerle havadaki hedefleri 400 kilometreye kadar vurma kapasitesine sahip bir hava savunma sistemi.

RUSYA NEYİ AMAÇLIYOR?

Peki Rusya bu adımıyla neyi planlıyor? CNN muhabiri Matthew Chance, Rusya'nın Suriye'ye S-400 gönderme kararını yorumladı...

CNN'e canlı yayında bağlanan Matthew Chance, "S-400 ülkeye geldiğinde yarıçapı tüm Suriye'yi kapsayacak. Ruslara, Suriye üzerindeki hava sahasının kontrolünü sağlayacak. Bu, Türkiye veya NATO'nun diğer ülkelerinden olsun, Suriye hava sahasında uçan tüm uçakların sadece ve sadece Rusların izniyle uçabileceği anlamına geliyor" dedi.

TİMES: RUSYA UÇUŞA YASAK BÖLGEYİ...

İngiliz Times gazetesi bugünkü başyazısında, Rusya'nın bir savaş uçağının Türkiye tarafından düşürülmesi sonrası Suriye'nin Lazkiye kenti dışındaki üssüne S-400 füzeleri gönderme kararını değerlendirdi. Gazete, "Moskova, Türklerin uçuşa yasak bölge rüyasının hayata geçmesini önlemek istiyor" yorumunda bulundu.

Gazete son gelişmelerin Soğuk Savaş'ın sona ermesinden bu yana NATO ile Rusya'yı ilk kez karşı karşıya getirebileceğini, iki tarafın da birbirleri yerine IŞİD'le savaşmayı öğrenmesi gerektiğini belirtiyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.