1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. “RUSYA, SURİYELİ HAVACI ASKERLERİ EĞİTİYOR”
“RUSYA, SURİYELİ HAVACI ASKERLERİ EĞİTİYOR”

“RUSYA, SURİYELİ HAVACI ASKERLERİ EĞİTİYOR”

Rusya Hava Savunma Akademisi’nden askeri bir kaynak Interfax’a yaptığı açıklamada Suriyeli havacı askerlerin eğitim aldıklarını söyledi.

A+A-

Rusya Hava Savunma Akademisi’nden askeri bir kaynak Interfax’a yaptığı açıklamada Suriyeli havacı askerlerin eğitim aldıklarını söyledi.

Diğer yabancılarla birlikte Suriyelilerin füze savunma sistemleri ile ilgili eğitim aldıkları bilgisini aktaran kaynak, “Suriye ordusundan askerler akademimizde eğitim görüyor. Bu askerler S-125 ve S-200 uçak savar füze sistemleri ile ilgili eğitim alıyor.” dedi.

Suriyeli uzmanların askeri teknik işbirliği çerçevesinde eğitim aldıklarına dikkat çeken Rus yetkili, mevcut çalışmaların Suriye’ye sevk edilmesi gündemde olan S-300 füze savunma sistemleri ile bağlantılı olmadığını kaydetti.

Kaynak verdiği bilgide, “Akademinin özel fakültesinde 19 ayrı ülkeden 250 yabancı eğitim görüyor. Eğitim dönemleri ise 2-5 yıl arası. Suriyeli askerlerin yanı sıra, Cezayir, Angola, Vietnam, Yemen, Çin, Moğolistan ve diğer BDT ülkelerinden askerler de var.” ifadelerini kullandı.

Interfax’a göre, Suriye ordusunun 44 fırlatma sistemi bulunan iki adet S-200 ve 148 fırlatma sistemi bulunan iki adet S-125 uçaksavar sistemleri bulunuyor.

Suriyeli askerlerin bir çoğunun eğitimlerine krizden önce başlanıldığına değinen Rus uzman, “Suriyeli askerler S-300 füze savunma sistemlerini kullanabilmek için eğitilmiyorlar.” bilgisini verdi.

AB’nin Suriye’ye yönelik silah ambargosunu kaldırmasının ardından Rusya’nın Suriye’ye S-300 füze savunma sistemlerini verebileceğini açıklaması uluslar arası kamuoyunda tepkilere neden olmuştu.

Yekaterinburg kentinde Rusya-AB zirvesi sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Putin, Suriye’ye S-300 füze savunma sistemlerini henüz vermediklerini vurgulamıştı. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.