1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Rusya-Türkiye ortak yatırım fonu kuruluyor
Rusya-Türkiye ortak yatırım fonu kuruluyor

Rusya-Türkiye ortak yatırım fonu kuruluyor

Başbakan Binali Yıldırım ile görüşme sonrasında düzenlenen ortak basın toplantısında Medvedev Türkiye ile Rusya'nın ortak bir yatırım fonu kurma kararı alındığını açıkladı.

A+A-

Medvedev yatırım fonuyla doğalgaz boru hattı projesi Türk Akımı gibi çeşitli projelere finansman sağlanacağını ve üçüncü ülkelerde ortak projeler üreteceklerini söyledi.

"ORTAK YATIRIM FONU OLUŞTURMAYA KARAR VERDİK"

Medvedev açıklamasında "Aramızdaki sorunlara rağmen, bugün de projeler üzerinde çalışmalara devam ediyoruz. Mevcut sorunların yol açtığı sorunların üstesinden geliyoruz kademe kademe. Ekonomik işbirliğimizde sürdürülebilir bir büyümenin kaydedilmesi lazım. Çeşitli belgelerin, bu alandaki altyapıyı hazırlamaya karar verdik. Aynı zamanda yeni mekanizmaların oluşturulması konusunu da ele aldık. Bir ortak yatırım fonu oluşturmaya karar verdik. Çeşitli projelere finansman sağlayacak ve üçüncü ülkelerde de ortak projeler üreteceğiz" dedi.

NORMALLEŞMEYE DEVAM

Türkiye ile ilişkilerinde zor bir sayfayı çevirdiklerini söyleyen Medvedev, "Yeni bir temele dayanarak ilerleyebileceğiz. Bugünkü müzakereler sürece gerekli ivmeyi kazandırdı. Geçmişten ders çıkarmamız gerekiyor ve pragmatik şekilde ilişkilerimizi normalleştirmeye devam edeceğiz" diye konuştu. (SABAH)

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.