1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Rusya'da Emekli Askere 12 Yıl Hapis
Rusyada Emekli Askere 12 Yıl Hapis

Rusya'da Emekli Askere 12 Yıl Hapis

Rusya’da ABD adına casusluk yaptığı iddia edilen emekli Albay Vladimir Lazar, 12 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

A+A-

Rusya’da ABD adına casusluk yaptığı iddia edilen emekli Albay Vladimir Lazar, 12 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Rus iç istihbaratı FSB Halkla İlişkiler Merkezi’nden yapılan açıklamada, Lazar’ın devlete ihanetle yargılandığı belirtildi. Açıklamada suçlu bulunduğu ifade edilen sanığın, albay rütbesinin söküldüğü ve 12 yıl hapis cezasına çarptırıldığı kaydedildi.

FSB, Albay Lazar’ın Aralık 2008’de devlet sırrı içeren ve gizli bilgiler olan önemli sayıda topografik haritaları elde ettiği ve Amerikan istihbaratına ulaştırdığını bildirdi. 2003 yılında ordudan emekli olan Albay Vladimir Lazar,’in çok gizli bilgilere ulaşma imkanı bulunduğu da ifade edildi.

Rus istihbaratına göre, Lazar 7 binden fazla haritayı Belarus’a kaçırarak orada Amerikan askeri istihbarat ajanı Aleksandr Lesment’e teslim etti. Lesment’in ise haritaları ABD Savunma Bakanlığı’na ulaştırdığı dile getirildi.

Lesment’in SSCB vatandaşı olduğu ve 1970’li yıllarda Lazar’la birlikte Leningrad Yüksek Askeri Topografik Okulu’nda eğitim aldığı belirtiliyor. Rusya Askeri Savcılığı, Lesment’in ABD askeri istihbaratıyla sıkı işbirliği yaptığını kaydetti.

CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.