1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Rusya'dan 2 kritik adım
Rusyadan 2 kritik adım

Rusya'dan 2 kritik adım

Rusya'nın Doğu Akdeniz'de Suriye kıyılarına yakın konuşlandırdığı denizaltılara "cruise füzeleri" yerleştirdiği iddia edildi.

A+A-

Kruz füzeleriyle donatılmış bir Rus denizaltısının Akdeniz'e girdiği ve Suriye kıyıları yakınında bekletildiği belirtildi.

İnterfax'a konuşan bir kaynak, 'Rostov-na-donu' adlı Rus denizaltısının doğu Akdeniz'e girdiğini açıkladı. Adı belirtilmeyen kaynak ''Denizaltının cephanesinde, Hazar Denizi'ndeki gemilerin IŞİD mevzilerine fırlattığı Kalibr tipi kruz füzeleri bulunuyor'' diye konuştu.

Asıl görev yeri Karadeniz Filosu olan Rostov-na-donu denizaltısının Akdeniz'e gönderilmesiyle ilgili resmi bir açıklama ise henüz yapılmadı.

Rusya haber ajansı Ifax, Rusya'nın Doğu Akdeniz'de Suriye kıyılarına yakın bölgede konuşlandırdığı denizaltılara cruise füzeleri yani seyir füzeleri yerleştirdiğini duyurdu.
Doğu Akdeniz'deki Rus denizaltılara yerleştirilen füzelerin, Rusya'nın Hazar Denizi'nde IŞİD'i vurmak için fırlattığı füzelerle aynı olduğu belirtildi.

Suriye sınırında Türk hava sahasını ihlal eden Rus savaş uçağının Türk F-16'lar tarafından düşürülmesi sonrası Rusya, Suriye'ye S-300 füze savunma sistemi konuşlandırmış ve Rus savaş uçaklarının füze taşımasına karar verilmişti.

RUSYA ERMENİSTAN'A SEVKIYAT YAPIYOR

Rus Haber Ajansı RIA’nın Savunma Bakanlığı’na dayandırdığı habere göre, Ermenistan’ın başkenti Erivan yakınlarındaki askeri üsse 8 adet Mi 24 ve Mi 8 helikopteri konuşlandırıldı. Bakanlık yıl sonuna kadar bir sevkiyât daha yapılacağını açıkladı.

Rusya, Ermenistan’daki bu üssü 1995 yılında kurdu ve 1998 yılından beri de burada Rus MİG 29 savaş jetlerini konumlandırmış durumda. Rusya’nın bu ülkedeki bir diğer üssü de ülkenin üçüncü büyük kenti olan Türkiye sınırındaki Gümrü yakınlarında.

AZERİ-ERMENİ GERİLİMİ TIRMANIYOR

Pazartesi günü Azerbaycan Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, cephe hattında çıkan çatışmada Ermenistan askerlerinin açtığı ateş sonucu üsteğmen Abdulla Mollayev'in hayatını kaybettiği açıklanmıştı.

Üsteğmen Mollayev'in kurşun isabet etmesi sonucu yaralandığı, hastaneye kaldırılarak ameliyata alındığı ancak hastanede öldüğü belirtilmişti.

Azeri Savunma Bakanlığı daha sonra, Ermeni mevzilerine havan topu atışı yapıldığını duyurmuştu. Bakanlık açıklamasında, "Ermenistan tarafının gerginliği artıran saldırıları karşısında Azerbaycan'ın da yanıt vermek zorunda kaldığı ve belirlenen koordinatlara son 24 saatte havan toplarıyla ateş açıldığı" ifade edilmişti.

Ermenistan tarafından onlarca askerin öldürüldüğü, birkaç aracın tahrip edildiği de savunulmuştu. Ermenistan tarafının ise asker kayıplarını kamuoyundan sakladığı iddia edilmişti.(milliyet)

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.