1. HABERLER

  2. SAĞLIK-YAŞAM

  3. Saatler geri alınacak mı?
Saatler geri alınacak mı?

Saatler geri alınacak mı?

Türkiye, bu yıl kış saati uygulamasına geçmeyecek! Ancak pazar günü AB ülkeleri saatleri bir saat geri alacak. Bu nedenle akıllı telefonlarınızdaki otomatik saat uygulamasını kaldırmazsanız güne 1 saat erken başlayabilirsiniz.

A+A-

Türkiye’nin de uyguladığı kış saati uygulaması geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete’de yayımlanan kararla birlikte kaldırıldı. Böylece, 30 Ekim 2016 pazar günü saatler geri alınmayacak!..

Öte yandan, Avrupa Birliği ülkelerinde uygulama bu pazar günü başlayacak. Avrupa, pazar günü saatlerini 1 saat geri alacak. 

Kış saati uygulaması akıllı telefonlarda otomatik olarak uygulamaya geçecek.

Bu nedenle cep telefonunuzda bir ayarlama yapmanız lazım.

Yapmanız gereken, Android ve iPhone işletim sisteminde bulunan otomatik saat ayarını “otomatik”ten “manuel”e çevirerek, saatinizi 1 saat ileri almak.

OTOMATİK SAAT UYGULAMASI NASIL KALDIRILIR?

Android: Telefonunuzun ayarlar bölümünden "Genel" e tıklayın. Daha sonra "Tarih ve saat" kısmına gelerek, işaretli olan "Otomatik tarih ve saat" alanını devre dışı bırakın. Saatinizi manuel olarak 1 saat geriye alın.

İOS: Telefonunuzun "Ayarlar" bölümünden "Genel" alanına gelerek "Tarih ve Saat" bölümüne girin. Ardından "Otomatik Ayarla" özelliğini devredışı bırakarak, manuel olarak saatinizi 1 saat geri alın.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.