1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Şaban Dişli parti yönetimine döndü
Şaban Dişli parti yönetimine döndü

Şaban Dişli parti yönetimine döndü

AK Parti Genel Başkanı Binali Yıldırım A Takımını açıkladı. Partinin yönetiminde aralarında bakanlarında bulunduğu birçok yeni isim var. En dikkat çeken isim ise 8 yıl sonra parti yönetimine giren Şaban Dişli oldu!

A+A-

Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Binali Yıldırım Ak Parti'nin MYK listesi açıkladı. Davutoğlu'nun A Takımında bulunan birçok isim değişti. Bakanlık koltuğunu kaybeden Cevdet Yılmaz ile Mehmet Müezzinoğlu da parti yönetimine girdi. Parti yönetimine giren bir diğer isim ise Sakarya Milletvekili Şaban Dişli oldu.

MKYK'ya girmeyen Mehmet Ali Şahin'in yerine Siyasi ve Hukuki İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine Hayati Yazıcı getirildi. Genel Sekreter Abdülhamit Gül, Mustafa Ataş, Çiğdem Karaaslan, Vedat Demiröz yerlerini korurken, Mehmet Mehdi Eker ile Nükhet Hotar ise görevleri değişti. Eker, ekonomi işlerinden, dış ilişkilere kaydırılırken, Hotar ise sosyal işlerden Ar-Ge'ye kaydırıldı. 

A TAKIMINA YENİ GİREN İSİMLER

Ahmet Sorgun, Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığına, eski bakan Cevdet Yılmaz,Tanıtım ve Medyadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığına getirildi. Yerel yönetimlerden Erol kaya sorumlu olurken, Öznur Çalık ise sosyal politikalardan sorumlu oldu.

DİŞLİ 8 YIL SONRA DÖNDÜ!

Sakarya milletvekili Şaban Dişli 8 ylıl sonra parti yönetimine dönüp Ekonomi İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı oldu. Dişli 2008 yılında MKYK ve MYK görevlerinden istifa etmişti. Siyasete bir dönem ara veren ve hakkındaki suçlamalardan aklanan Dişli, 1 Kasım seçimlerinde yeniden milletvetkili seçildi. Dişli, AKP’nin 2. Olağanüstü Kongresi’nde 50 kişilik MKYK listesine girmişti. Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığına eski Bakan Mehmet Müezzinoğlu,İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı'na Yasin Aktay getirildi(Milliyet)

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.