1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Sagem Projesi, Saruhanlı'da Uygulamaya Konuluyor
Sagem Projesi, Saruhanlıda Uygulamaya Konuluyor

Sagem Projesi, Saruhanlı'da Uygulamaya Konuluyor

Zafer Kalınma Ajansı Sosyal Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında Saruhanlı Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğünce hazırlanan ve bölge birincisi seçilerek destek almaya hak kazanan Sosyal Altyapıyı Güçlendirme Eğitim Merkezi (SAGEM) Projesi Saru.

A+A-

Zafer Kalınma Ajansı Sosyal Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında Saruhanlı Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğünce hazırlanan ve bölge birincisi seçilerek destek almaya hak kazanan Sosyal Altyapıyı Güçlendirme Eğitim Merkezi (SAGEM) Projesi Saruhanlı'da uygulamaya konuluyor.

Saruhanlı Belediye Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen SAGEM tanıtıp toplantısına Manisa Valisi Abdurrahman Savaş, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Doğru, İl Emniyet Müdürü Yunus Çetin, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, Saruhanlı Kaymakamı Kadir Sertel Otcu, Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı, il ve ilçe daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum kuruluşları katıldı.

Saruhanlı Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü'nce hazırlanan proje, 199 bin 905 lira destek almaya hak kazandı. Projede gençlik hizmetlerinin iyileştirilmesi yoluyla sosyal alt yapının güçlendirilmesi ve toplumsal gelişime katkı sağlanması amaçlanıyor. Ayrıca proje etkinlikleri kapsamında kurslar, geziler, sergiler ve turnuvalarla gençlerin madde bağımlılığına karşı bilinçlendirilmesini sağlamak, gençlerin sosyalleşmesini sağlayarak kamu kurum ve sivil toplum örgütlerini bir araya getirerek Saruhanlı gençliğine hizmet etmesi planlanıyor.

"AMACI İNSAN OLAN BİR PROJEYİ BAŞLATIYORUZ"

Düzenlenen SAGEM tanıtım toplantısında konuşan Vali Savaş, "Kalkınmayı biz daha çok fiziki bir takım şeyler yapmakla ilişkilendiriyoruz. Zafer Kalkınma Ajansı, kalkınma amacıyla projeleri desteklerken, bu tür eğlence, spor gibi etkinliklerle ne tür bir kalkınma hedefliyor diye bir soru gelebilir. Kalkınmayı biz daha çok fiziki bir takım şeyler yapmakla ilişkilendirmişiz. İnsan unsuruna yapılan yatırımları kalkınma içine almamışız. Halbuki günümüzde kalkınmanın en temel ve en geç hazırlanan unsuru insandır. Dünyada bir sermaye birikimi vardır. Pek çok yabancı kuruluşlar bile bize bir fikir getirin, biz de bu fikri uygulayacak para çok diyor. Bugün planladığınızda sonucunu 10 sene sonra aldığınız en önemli kaynaktır ve kalkınmanın temelini teşkil eder. Dolayısıyla biz de amacı insan olan bir projeyi başlatıyoruz, bunun mutluluğunu yaşıyorum. Emeği geçenleri kutluyorum. Şu ana kadar dizayn ettikleri bir çalışmayla toplumumuzun şu an için ihtiyaç duyduğu, gençlerimizin hayatı algılama, kendi bulundukları toplumu algılama, bunun değerini bilme ve bunu davranışa dönüştürme becerisine katkı sağlayacak projenin yararlı olacağını düşünüyorum." dedi.

Vali Savaş'ın konuşmasından sonra projeyle ilgili tanıtım sinevizyon eşliğinde katılımcılara anlatıldı.

CİHAN

SAGEM Projesi, Saruhanlı'da uygulamaya konuluyor

SAGEM Projesi, Saruhanlı'da uygulamaya konuluyor

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.