1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Sagiad, 8 Ülkeden 100 İşadamını Sakaryalı İşadamlarıyla Buluşturdu
Sagiad, 8 Ülkeden 100 İşadamını Sakaryalı İşadamlarıyla Buluşturdu

Sagiad, 8 Ülkeden 100 İşadamını Sakaryalı İşadamlarıyla Buluşturdu

Sakarya Girişimci ve Sanayici İşadamları Derneği (SAGİAD), Sakarya Dünya Ticaret Köprüsü çerçevesinde 8 ülkeden 100 yabancı işadamını Sakaryalı işadamlarıyla buluşturdu.

A+A-

Sakarya Girişimci ve Sanayici İşadamları Derneği (SAGİAD), Sakarya Dünya Ticaret Köprüsü çerçevesinde 8 ülkeden 100 yabancı işadamını Sakaryalı işadamlarıyla buluşturdu. Programa Karadağ Başbakan Yardımcısı Rafet Husovizc ve Haiti Dışişleri Bakan Yardımcısı Garni Janpier’de katıldı.

SAGİAD tarafından organize edilen ve proje paydaşları arasında Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) ve Sakarya Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği’nin de (SESOB) yer aldığı ‘Sakarya Dünya Ticaret Köprüsü’ programı Elmas Otel’de gerçekleştirildi. Senegal, Uganda, Moğolistan, Kazakistan, Mali, Cape Verde, Güney Afrika Cumhuriyeti ve Karadağ’dan gelen işadamları Sakaryalı firmalarla ikili iş görüşmesi yaptı. Programın açılış konuşmasını yapan SAGİAD Başkanı Vecdi Çelebi, Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu'nun (TUSKON) dünyaca ünlü Türkiye-Dünya Ticaret Köprüsü programının bir alt çalışmasını Sakarya’da gerçekleştirdiklerini söyledi.

İstanbul’dan sonra ilk kez Sakarya’da da ticaret köprüsü oluşturduklarını vurgulayan Çelebi, her yıl farklı ülkeler ile köprüler kurarak Sakaryalı firmaları dünya ile entegre etmek istediklerini vurguladı.Türkçe Olimpiyatları’nın gönül köprüleri kurduğunu, bu organizasyonların da ticari köprüleri kurduğunu vurgulayan Çelebi, "Dünyanın köy haline geldiği, iletişimin sınır tanımadığı günümüzde, ticaret ve üretimin günden güne zorlaştığına hep birlikte şahit oluyoruz. İşte bu ortamda ayağımıza kadar mal almaya gelenlere kendimizi ve ürünümüzü iyi anlatmalı bu köprülerle ihracatın kapılarını zorlamalıyız." diye konuştu.

SESOB Başkanı Hasan Alişan ve SATSO Başkan Vekili Günay Güneş’te, 3 kita 8 ülkeden işadamlarıyla Sakaryalı işadamlarını buluşturan SAGİAD’a teşekkür etti. Milletvekilleri adına konuşan Ak Parti Sakarya milletvekili Hasan Ali Çelik, 150 milyar dolar ihracat rakamına ulaşan Türkiye’nin çok ciddi ve üretici bir ülke haline geldiğini dile getirerek bu tür programların ticaretin geliştirilmesi için önemli olduğunu vurguladı.

Sakarya Valisi Mustafa Büyük’de 3 kıta 8 ülkeden işadamının Sakarya’da olduğunu dile getirerek, "Bu gün Sakarya’nın aynı zamanda Kurtuluş Günü. Ayrıca bu gün bir çok program var. Hem 8 ülkeden işadamlarının burada olması hem diğer programlar Sakarya’nın kazandığı ivmeyi gösteriyor." dedi.

Karadağ Başbakan Yardımcısı Rafet Husovizc da Trükiye’de olmaktan büyük mutluluk duyduğunu, Türkiye’nin gelişmesini hayranlıkla takip ettiklerini dile getirerek, ülkesinin de gelişmeye başladığını, Türk işadamlarını ülkelerine beklediklerini kaydetti. Haiti Dışişleri Bakan Yardımcısı Garni Janpier’de, TUSKON’un büyük bir organizasyon gerçekleştirdiğini, görüşmelerin çok verimli geçtiğini dile getirerek Türk işadamlarını yatırım için ülkesine davet etti.

Programdan sonra yabancı işadamlarıyla Sakaryalı işadamları ikili görüşmelere geçti. SAGİAD görüşmelerde İngilizce, Fransızca, Rusça ve Portekizce ücretsiz tercüme imkanı sağladı. Görüşmelerden 20 milyon dolar ticaret hedefleniyor.
CİHAN

SAGİAD, 8 ülkeden 100 işadamını Sakaryalı işadamlarıyla buluşturdu

SAGİAD, 8 ülkeden 100 işadamını Sakaryalı işadamlarıyla buluşturdu

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.