1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Sahte Para Basan Şebeke Çökertildi
Sahte Para Basan Şebeke Çökertildi

Sahte Para Basan Şebeke Çökertildi

Sultangazi’de marangoz atölyesi olarak işlettikleri bir dükkanda sahte madeni para basarak piyasaya sürmeye çalışan bir şebeke çökertildi!!

A+A-

Sultangazi’de marangoz atölyesi olarak işlettikleri bir dükkanda sahte madeni para basarak piyasaya sürmeye çalışan bir şebeke çökertildi. İstanbul ile Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin ortaklaşa yürüttüğü operasyonda, binlerce sahte 1 TL ve 50 kuruş ile sahte paraların basımında kullanılan ham madde, baskı makineleri ve para kalıpları ele geçirildi.

Polise gelen bir ihbarı değerlendiren İstanbul Emniyeti Mali Suçlarla Mücadele Ekipleri, Sultangazi, Cebeci Mahallesi Atatürk Bulvarı 77 numarada bulunan bir marangoz atölyesine baskın düzenledi. Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü ekiplerini de destek verdiği operasyonda, bir bölümü tahta paravanlarla ayrılan marangoz atölyesinde makinelerle sahte madeni para basıldığı tespit edildi.

Basımı tamamlanan ve piyasaya sürülmeye hazır hale getirilen binlerce 1 TL ve 50 kuruşluk paralara ele konuldu. Atölyede sahte madeni para basmak için hazır bekletilen ham madde, para kalıpları, eskitme taşları, paraların halka ve göbek kısımlarının olduğu tespit edildi. Operasyonda göz altına alınan bir kişi işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.

Bu arada çevre sakini bir kişi, marangoz atölyesi olarak kiralanan iş yerinin sürekli kapalı tutulduğunu, kendilerinin de içeride ne iş yapıldığı konusunda bilgilerinin olmadığını söyledi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.