1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Sahte Polise Kimlik Soran Vatandaş, 4 Dolandırıcıyı Yakalattı
Sahte Polise Kimlik Soran Vatandaş, 4 Dolandırıcıyı Yakalattı

Sahte Polise Kimlik Soran Vatandaş, 4 Dolandırıcıyı Yakalattı

Kendilerini kamu görevlisi olarak tanıtarak dolandırıcılık yapan kişiler, vatandaşları mağdur ediyor.

A+A-

Kendilerini kamu görevlisi olarak tanıtarak dolandırıcılık yapan kişiler, vatandaşları mağdur ediyor. Bursa’da, kendilerini polis olarak tanıtan zanlılar, vatandaşın kimlik sorması üzerine tedirgin olup kaçtı. Dört zanlı Bursa Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yakalandı.

Bursa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, Ulu Camii civarında bir vatandaşın kamuoyunda 'cep telefonu marifetiyle yapılan ve kontör dolandırıcılığı' olarak bilinen yöntemle dolandırılmaya çalışıldığı yönünde bilgi alınması üzerine harekete geçti. Şüpheli kişilerin, D.K. adlı vatandaşa kendilerini telefonla polis-savcı olarak tanıttığı ve Ulu Camii önüne yönlendirdiği belirlendi. Şahıslar, değişik bahanelerle vatandaşı ikna edip, yanına gelecek sivil polislere elden para vermesini istedi. D.K.'nın yanına gelen ve polis olduğunu söyleyen iki şüpheli şahsın, "Polis memuruyuz, başkomiserimiz gönderdi." demesi üzerine D.K. zanlılardan kimlik sordu. Tedirgin olan zanlılar olay yerinden kaçtı. Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri şüpheli 2 kişinin eşkâli belirleyerek, diğer ekiplere bildirdi. İki zanlı kısa süre sonra gözaltına alındı. Şüphelilerin alınan ifadeleri doğrultusunda olayla karıştıkları tespit edilen 2 şüpheli daha yakalandı. 'Dolandırıcılık' suçlamasıyla gözaltına alınan 4 zanlı, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Cumhuriyet savcısı tarafından tutuklanma talepleri ile nöbetçi mahkemeye sevk edilen 4 zanlı, Denetimli Serbestlik Yasası kapsamında tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.