1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Sakarya’da ‘anne Oteli' Hizmeti Başladı
Sakarya’da ‘anne Oteli Hizmeti Başladı

Sakarya’da ‘anne Oteli' Hizmeti Başladı

Sakarya'da bebeği, yeni doğan yoğun bakım servisinde yatan annelerin bebeklerinden ayrı kalmaması için Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi içerisinde 'anne oteli' uygulaması başlatıldı.

A+A-

Sakarya'da bebeği, yeni doğan yoğun bakım servisinde yatan annelerin bebeklerinden ayrı kalmaması için Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi içerisinde 'anne oteli' uygulaması başlatıldı.

        Sakarya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Ünal Küçükyılmaz, bebeği yoğun bakımda yatan anneler için Sakarya’da ‘anne oteli’ uygulamasına geçtiklerini söyledi. Küçükyılmaz, yaptığı açıklamada, doğumdan sonra yenidoğan yoğun bakım ünitelerinde yatan bebeklerin annelerinin bebeklerinden uzak kaldığını ve anne sütü vermede sıkıntı çektiklerini belirtti. Yeni doğum yapmış annenin kendi travmasını atlatmadan 2 saatte bir sağlık tesisine bebeğini emzirmeye gitmek zorunda kaldığını vurgulayan Küçükyılmaz, “Hatta şehir dışından geldiyse ve kalacak yeri olmaması durumunda sağlık tesisinin koridorlarında ya da bahçesinde beklemek durumunda kaldıkları bilinmektedir. Bu durum anneyi hem psikolojik hem de fizyolojik anlamda yıpratmaktadır.” dedi.

        Bu sebeple Sakarya’da 12 odalı ‘anne oteli’ni bu günden itibaren hizmeti sunacaklarını ifade eden Küçükyılmaz, burada annelerin her türlü ihtiyacının karşılanacağını kaydetti. Küçükyılmaz, “Anne sütünün yenidoğan bebek için en kaliteli besin olduğu ve bağışıklık sistemini kuvvetlendirdiği bilimsel verilerle kanıtlanmıştır. Anne ve bebek arasındaki bağın doğumdan hemen sonra geliştiği ve bu bağın kuvvetine göre süt üretiminin arttığı göz önüne alındığında annelerin bebeklerinden uzak kalmaması gerektiği ve özellikle annenin; anne sütü üretimi ve bebek ile bağlarının gelişmesi için tensel temasın gerekliliği herkesin malumudur. Artık yenidoğan ünitesinde yatan çocuklar anne sütünden mahrum kalmayacak. Anneler bu konuda sıkıntı çekmeyecek.” şeklinde konuştu.

        Anne otelinde verilen hizmetler ise şöyle: "Her odada tuvalet ve banyo. Annelerin yeni doğan yoğun bakım içerisinde küvezlerde tedavi gören bebeklerini görebilmeleri için kamera sistemi. Annelere günde 3 öğün yemek verilmesi. Anne otellerinde kalan annelere, emzirme eğitimi, aile planlaması eğitimi, genel bebek bakımı, kişisel hijyen, ilk yardım vb. kontlarda günün belirli saatlerinde düzenli olarak eğitimler verilmesi, verilen eğitimlere yönelik aylık ve yıllık planlar oluşturulması ve bu planların anne oteli faaliyet dosyasında saklanması. Annelerin eğitimlerini alabilecekleri, boş zamanlarında dinlenebilecekleri, yemeklerini hep beraber yiyebilecekleri ve diğer annelerle iletişim kurabilecekleri çok amaçlı ‘anne lobisi." CİHAN

Sakarya’da ‘anne oteli' hizmeti başladı

Sakarya’da ‘anne oteli' hizmeti başladı

Sakarya’da ‘anne oteli' hizmeti başladı

Sakarya’da ‘anne oteli' hizmeti başladı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.