1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Sakarya'da havai fişek fabrikasında PATLAMA
Sakarya'da havai fişek fabrikasında PATLAMA

Sakarya'da havai fişek fabrikasında PATLAMA

Sakarya'nın Hendek ilçesindeki havai fişek fabrikasında patlama meydana geldi. Sağlık Bakanı Koca, olayda 4 kişinin hayatını kaybettiğini, 97 kişinin de yaralandığını söyledi.

A+A-
Sakarya'nın Hendek ilçesindeki havai fişek fabrikasında patlama meydana geldi.

Hendek Yukarıçalıca mevkisindeki bir havai fişek fabrikasında henüz belirlenemeyen nedenle patlama oldu. 

Patlama sesi yaklaşık 50 kilometre uzaklıktaki kentin birçok noktasından duyuldu. Patlamanın ardından birçok kişi sokağa çıktı. 

Bölgeye, çok sayıda sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi.

Sağlık Bakanı Koca: 4 can kaybımız, 97 yaralımız var

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Şu an hayatını kaybeden 4 vatandaşımız oldu. Hastanelerimize 97 yaralımız nakledildi." açıklamasında bulundu.

Soylu ve Koca bölgeyi havadan inceledi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Sakarya'nın Hendek ilçesinde patlama meydana gelen havai fişek fabrikasının bulunduğu bölgeyi havadan inceledi.

Soylu: Ekiplerimiz çalışmalarını sürdürüyor 

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yüce: Yoğun bir çalışma ve müdahale içindeyiz

"Ekipler burada, biz buradayız. Yaralı sayısıyla ilgili kamuoyunu yanıltmak istemiyorum ama yaralılarımız var. Sayıları konusunda daha sonra detaylı bilgi veririz. Hele yatıştıralım, soğutma işlemleri bitsin, yangını söndürelim, yaralılarımızın sayıları daha net bir şekilde ortaya çıkar inşallah. İçişleri ve çalışma bakanlarımızın bölgeye intikal edeceği bilgisini aldık. Devletin bütün birimleri burada. "

Tarım ve Orman Bakanlığı patlama için harekete geçti

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Sakarya'da havai fişek fabrikasında meydana gelen patlama sebebiyle Orman Genel Müdürlüğümüze bağlı 1 uçak, 2 helikopter ve 15 arazözü takviye olarak bölgeye gönderdik. Gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Sakarya'ya büyük geçmiş olsun. Yaralılara acil şifalar diliyorum." ifadesini kullandı.

AFAD ekipleri patlamanın ardından teyakkuza geçti

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Sakarya'nın Hendek ilçesindeki havai fişek fabrikasında meydana gelen patlamaya ilişkin bölgede 713 personel, 182 araç, 2 arama köpeği, 2 ambulans helikopter, 2 söndürme helikopteri ve 1 söndürme uçağının görevlendirildiğini bildirdi.

AFAD'dan yapılan açıklamada, Sağlık Bakanlığından alınan bilgiye göre, Hendek ilçesinde meydana gelen patlamada 2 kişinin hayatını kaybettiği 74 kişinin de yaralandığı belirtildi.

Bölgeye Sakarya, Bursa, Düzce ve İstanbul AFAD ekipleriyle Sağlık Bakanlığından 72 ambulans, 12 UMKE, 2 acil mücadele ünitesi, 2 helikopter ambulans ile itfaiye ve jandarma ekiplerinin sevk edildiği aktarıldı.

Fabrikanın yaklaşık 200 çalışanının olduğunu belirtilen açıklamada şunlar kaydedildi:

"Yangına itfaiye tarafından müdahale edilmektedir. Sakarya AFAD KBRN ekibi tarafından gerekli ölçüm yapılmakta olup halihazırda olumsuz bir bulguya rastlanmamıştır. Tarım ve Orman Bakanlığından 2 söndürme helikopteri ve 1 söndürme uçağı görevlendirilmiştir. Türk Kızılay tarafından bölgeye ikram aracı, su, içecek, sıcak içecek ve çorba sevk edilmiştir. Bölgeye 3 mobil baz istasyonu sevk edilmiştir. Psikososyal destek ekibi görevlendirilmiştir. Kocaeli ve Bolu AFAD teyakkuz haline geçirilmiştir."

Açıklamada, meydana gelen patlama sonucu bölgeye Sakarya, Kocaeli, Düzce ve İstanbul itfaiye ekipleriyle Sakarya 112, Sakarya Jandarma, Türk Kızılay ve Orman Bölge Müdürlüğü bünyesinde 713 personel, 182 araç, 2 arama köpeği, 2 ambulans helikopter, 2 söndürme helikopteri ve 1 söndürme uçağının sevk edildiği bilgisi paylaşıldı.

Bakan Selçuk: Sosyal yardımlarla yanlarındayız

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Sakarya'nın Hendek ilçesinde bulunan havai fişek fabrikasındaki patlamaya ilişkin, "Çalışanlarımızın ailelerine tek tek ziyaretlere başladık. Sosyal yardımlarla, sosyal hizmetlerle yanlarındayız." dedi.

Selçuk, havai fişek fabrikasında meydana gelen patlamanın ardından bölgede İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile inceleme yaptı.

İnceleme sonrası düzenlenen ortak basın toplantısında Bakan Selçuk, geçmiş olsun dileklerini ileterek, "Vefat eden kardeşlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Çalışanlarımızın ailelerine tek tek ziyaretlere başladık. Sosyal yardımlarla, sosyal hizmetlerle yanlarındayız. Allah bu tür afetlerden milletimizi muhafaza eylesin, bir daha yaşatmasın." diye konuştu. / AA

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.