1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Sakarya'da Kaçak Balık Avı Görevlileri Şaşırttı
Sakaryada Kaçak Balık Avı Görevlileri Şaşırttı

Sakarya'da Kaçak Balık Avı Görevlileri Şaşırttı

Sakarya'nın Ferizli ilçesi Gölkent beldesindeki Akgöl'de yasak balık avcılığına yönelik yapılan çalışmada, yüzlerce metre ağ ve yüzlerce kasnak bulundu.

A+A-
Sakarya'nın Ferizli ilçesi Gölkent beldesindeki Akgöl'de yasak balık avcılığına yönelik yapılan çalışmada, yüzlerce metre ağ ve yüzlerce kasnak bulundu. Kayıklarla gölden toplanan ağlar ve kasnakların sayısı, görevlileri şaşkına çevirdi.

Sulak alanlar açısından oldukça zengin olan Sakarya'da yasak avlanmanın önüne geçilemiyor. Denetimlere rağmen cezaların caydırıcı olmaması sebebiyle balıkçılar, başta göl, gölet ve nehirlerde ağ ve kasnaklarla balık avlıyor. Avcılıkta neredeyse sınır tanımayan balıkçılar, yumurtlama döneminde bile avlanma yaparak balık türlerini yok ediyor.

Yasak avlanmanın önüne geçmek için Sakarya İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı Çevre Koruma ekipleri ile Tarım Müdürlüğü ekipleri denetimlerini ve kontrolleri aralıksız sürdürüyor. Amatör balıkçıların kurduğu dernekler de denetimlere destek veriyor.

Ferizli ilçesi Gölkent beldesindeki Akgöl'de yapılan kontrollerde bin 500 metre uzunluğunda ağ ile yüzlerce kasnak ele geçirildi. Ağlara takılarak telef olmuş çok sayıda balık ve tatlı su ıstakozuna rastlandı. Ağlardan ve kasnaklardan kurtarılan balıklar yeniden göle salındı. Kontrollerde yasak avcılık yapan 4 kişi yakalandı. Bu kişiler hakkında yasal işlem yapıldı. Göldeki ağ ve kasnakların fazla olmasından dolayı ekipler, çalışmalarına öğleden sonra ara verdi. Teknelerle kıyıya getirilen ağ ve kasnakların oluşturduğu görüntü, görevlileri bile şaşkına çevirdi. Ağlar ve kasnaklar imha edilmek üzere kamyonetlere yüklenerek Tarım Müdürlüğü'ne götürüldü.

Sakarya Tarım Müdürlüğü Kontrol Şube Müdürlüğü'nde görevli su ürünleri mühendisi Özgür Öztek, ihbar ve şikayetler üzerine gölde denetimler yaptıklarını söyledi. Kontrollerde yasak avlanma yapan 4 kişiyi yakaladıklarını anlatan Öztek, "Bu kişiler hakkında yasal işlem yapılacak. Sulak alanlarda ağ ve kasnak türü av aletlerinin kullanılması yasak. Kontrollerde 2 bin metre civarında kasnak ile 2 bin 500 metre ağ topladık. Denetimlerimizi diğer sulak alanlarda da sürdürmeye devam edeceğiz." dedi.

"BU BİR KATLİAM"

Sakarya Amatör Rastgele Amatör Olta Balıkçıları ve Doğal Hayatı Koruma Derneği Başkanı Nihat Avcı ise jandarma ve tarım müdürlüğü görevlilerine gölün ağlardan ve kasnaklardan temizlenmesinde destek verdiklerini ifade etti. İldeki tüm sulak alanlarda yasak avcılığın yapıldığını kaydeden Avcı, şunları söyledi, "Sakarya'daki tüm sularımız maalesef bu rezillikle dolu. Balık neslinin yok olmasını önlemeye çalışıyoruz. gelecek nesillere balıkları bırakmak istiyoruz. Gölden çok sayıda ağ ve kasnak topladı. Bu topladığımız ağ ve kasnaklardan yüzlerce ölü ve canlı balıklar çıkardık. Kasnaklar balıkların girişine müsait çıkışa müsait değil. Bu kolay balık yakalama yöntemidir. Biz bunlara boğçacı balıkçı deriz. Tamamen yasaktır. Atılması ve kullanılması yasak olan av aletleridir. Biz bugün hayal kırıklığına uğradık.Bu tür avcılık katliamdır. Biz oltasını alıp suyun kenarına giden, sportif olarak balıkçılık yapanlara tepki göstermiyoruz. Ama bu tür avcılık katliamdır."

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.