1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Sakarya'ya Sapanca'dan Su Getirecek Çelik Boru Hattı Büyük Oranda Bitti
Sakaryaya Sapancadan Su Getirecek Çelik Boru Hattı Büyük Oranda Bitti

Sakarya'ya Sapanca'dan Su Getirecek Çelik Boru Hattı Büyük Oranda Bitti

Sapanca Gölü’nden Sakarya'ya tek hattan kesintisiz su ulaştıracak olan çelik isale hattının 8 bin 500 metrelik bölümü tamamlandı.

A+A-

Sapanca Gölü’nden Sakarya'ya tek hattan kesintisiz su ulaştıracak olan çelik isale hattının 8 bin 500 metrelik bölümü tamamlandı. Proje kapsamında Esentepe bölgesinde 453 metre uzunluğunda tünel inşa ediliyor.

        Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, çelik isale hattının sorunsuz bir şekilde çalışabilmesi için bundan önce yapılmış üç hattan farklı bir güzergâh belirlediklerini söyledi. İsale hattının Esentepe'nin arka tarafından Hızırilyas tepesindeki su yönetim merkezine ulaştırılacağını kaydeden Toçoğlu, "Burada son teknoloji arıtma tesislerimizde arıtıldıktan sonra vatandaşlarımızın çeşmelerine ulaşacak. Proje kapsamında toplam 10 bin 806 metre uzunluğunda çelik hat döşüyoruz. Hattın, 8 bin 500 metre uzunluğundaki kısmını tamamlandık. Proje kapsamında bir de Esentepe bölgesinde 453 metre uzunluğunda tünel inşa ediyoruz. Toplam 14 milyon 747 bin TL'lik bu yatırımla içme suyu noktasında Sakaryamız çok uzun yıllar sorun yaşamayacak. Bu hattı yıl sonuna kadar milletimizin hizmetine sunacağız." diye konuştu.

        Bugüne kadar üç isale hattı inşa edildiğini hatırlatan Toçoğlu, şunları söyledi; "Bizden önce inşa edilen hatlar, gerek eski oluşları ve gerekse hatalı projeler olmasından dolayı su kesintilerine neden oluyordu. Çelik isale hattıyla bu soruna çözüm getiriyoruz. Hattı, depreme karşı dayanıklılığı ve hemşehrilerimize uzun yıllar hizmet verebilmesi için çelikten yapıyoruz."
CİHAN

Sakarya'ya Sapanca'dan su getirecek çelik boru hattı büyük oranda bitti

Sakarya'ya Sapanca'dan su getirecek çelik boru hattı büyük oranda bitti

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.