1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Sami Soydan Barajı'nın Hazırlıkları Sürüyor
Sami Soydan Barajının Hazırlıkları Sürüyor

Sami Soydan Barajı'nın Hazırlıkları Sürüyor

Denizli'nin Acıpayam ilçesi Suçatı köyünde yapılacak olan Sami Soydan Barajı'nın, bu yılın ikinci yarısında başlanması planlanıyor.

A+A-

Denizli'nin Acıpayam ilçesi Suçatı köyünde yapılacak olan Sami Soydan Barajı'nın, bu yılın ikinci yarısında başlanması planlanıyor.

Barajın su toplama havzası içerisinde bulunan Yolçatı, Sandalcık, Suçatı, Karaismailler ve Çameli İlçesine bağlı Sarıkavak köyü vatandaşları köyleri kısmen boşaltacaklar. Yapımına başlanılacak olan baraj ile ilgili olarak, Acıpayam Kaymakamı Uğur Kalkar, Kaymakamlık Toplantı Salonunda köy muhtarlarıyla iskan çalışmaları ve hak sahipliği tespiti konularında bir toplantı yaptı.

Toplantıya, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkilileri, Sandalcık Köyü Muhtarı Zeki Düdük, Yolçatı Köyü Muhtarı Duran Şahan, Suçatı Köyü Muhtarı Alaaddin Dinçer ve Karaismailler Köyü Muhtarı Nurbaki Akşit katıldı.

Kaymakam Kalkar, kamulaştırma çalışmaları kapsamında baraj sahasında bulunan köylerde iskan çalışmalarına başladıklarını belirterek, "Önümüzdeki günlerde Çevre Ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkilileri, vatandaşlarımıza iskan çalışmaları ve hak sahipliği tespiti konularında bilgilendirme çalışmalarına başlayacaklar." dedi.

Zorlu Enerji Grubu'nun yapacağı barajın 125,7 megavat kapasiteye sahip olup, toplam üretimin 378 milyon kilovatsaat ile Ege Bölgesi'nin en büyük barajlarından biri olacağı bildirildi. Barajın yapımı, 36 ile 40 ay arası tamamlanması planlanıyor. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.