1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Samsun Afad’da 28 Personel, Asil Memur Oldu
Samsun Afad’da 28 Personel, Asil Memur Oldu

Samsun Afad’da 28 Personel, Asil Memur Oldu

Devlet Personel Başkanlığı’nın Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) ile Samsun İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD)’ne atanan 28 memur adayı, bir yıl...

A+A-

Devlet Personel Başkanlığı’nın Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) ile Samsun İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD)’ne atanan 28 memur adayı, bir yıl süren eğitimlerini başarıyla tamamlayarak asil memur oldu.

Düzenlenen yemin töreninde konuşan Samsun Vali Yardımcısı Hasan Ersan, genç memurlara hayat görev yapacakları mesleğin kutsallığına dikkat çekerek başarılar diledi. Samsun AFAD eğitim salonunda düzenlenen yemin töreninde genç memurlar adına konuşan Selma Uysal, kaliteli ve kalifiye memur olmaları için aldıkları aday memur hazırlayıcı ve temel eğitim ile saha ve arama kurtarma eğitimlerini başarıyla tamamladıklarını söyledi. İnsan hayatı üzerine çalışacakları için eğitimlerinin sürekli devam edeceğini ifade eden Uysal, “Bu nedenle işe başladığımız ilk günkü heyecan ve isteği ile çalışma hayatımız boyunca öğrenmeye açık olmamız gerektiğinin bilinci içindeyiz. Bu bilinçle de afetlerde zarar görenlerin sayısının hızla azalacağını umut ediyoruz. Yaptığımız işin ciddiyetinin farkında olup karşımıza çıkacak tüm güçlükleri ‘Halka Hizmet Hakka Hizmet’ anlayışıyla aşacağımıza inanıyoruz.” dedi.

AFAD İl Müdürü Erkan Koparmal, 11 farklı branşta göreve başlayan 28 memur adayının eğitim sürecini başarıyla tamamladığını söyledi. Genç memurları özverili ve meşakkatli görevler beklediğini dile getiren Koparmal, çalışma hayatları boyunca devlet memurluğu vasfıyla hareket etmeleri gerektiğini kaydetti. “Herhangi bir kişi veya zümrenin yararını veya zararını hedef tutan bir davranış içinde bulunmamalısınız.” diyen Koparmal, şunları ifade etti: “Din, dil, ırk, mezhep ayrımı yapmayacak, hiç bir şekilde siyasi ve ideolojik amaçlı eylemde ve beyanda bulunmayacaksınız. Unutmayınız ki devlet memurları, her türlü hal ve davranış ile örnek olmak zorundadır. Aday memurluğunuz sürecinde mesai arkadaşlarınızla gösterdiğiniz uyumlu ve başarılı birlikteliği, çalışma hayatınız boyunca da devam ettireceğinize inanıyorum.”

Samsun Vali Yardımcısı Hasan Ersan ise genç memurlara tavsiyelerde bulunarak, çalışmalarında başarılar diledi. AFAD’ın ülkede önemli bir yeri bulunduğunu vurgulayan Ersan, afetlerin azaltılması, can ve mal kaybının önlenmesi adına yapılacak çalışmalarda çalışanların etkinlik ve sorumluluğunun büyük önem taşıdığını sözlerine ekledi.

Kürsüye çıkan memur adayları, yemin ederek, asil memur statüsünü hak kazandı. Kurum personelinin de hazır bulunduğu yemin töreninde kuruma kesme ve ayırma makinesi hediye eden işadamı Abdullah Akar’a plaketini Vali Yardımcısı Hasan Ersan, teşekkür belgesini ise Samsun AFAD İl Müdürü Erkan Koparmal verdi. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.