1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Samsun Medikal Sanayi Kümelenme Derneği, Yeni Hizmet Binasında
Samsun Medikal Sanayi Kümelenme Derneği, Yeni Hizmet Binasında

Samsun Medikal Sanayi Kümelenme Derneği, Yeni Hizmet Binasında

Tıbbi cihaz ve cerrahi el aletleri sektöründe dünyanın üçüncü kümelenme merkezi olan Samsun’da medikal sağlık sektörünün öncüsü Samsun Medikal Sanayi...

A+A-

Tıbbi cihaz ve cerrahi el aletleri sektöründe dünyanın üçüncü kümelenme merkezi olan Samsun’da medikal sağlık sektörünün öncüsü Samsun Medikal Sanayi Kümelenme Derneği (MEDİKÜM)’ün yeni hizmet binası, törenle hizmete girdi. Çok sayıda bürokrat ve davetlinin katıldığı açılış töreninde konuşan Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, MEDİKÜM’ün kurulması ile sektörde birliktelik ve tek sesliliğin oluştuğunu söyledi.

Folklör gösterisi ile başlayan MEDİKÜM yeni hizmet binası açılış törenine Samsun Valisi Sayın Hüseyin Aksoy, AK Parti Samsun Milletvekili Mustafa Demir, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, İlkadım Belediye Başkanı Necaatin Demirtaş, Sağlık Bakanlığı Müşaviri Kamuran Özden, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektör Danışmanı Prof. Dr. Ferşat Kolbakır, Sağlık İl Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu, Sağlık Endüstrisi İşverenleri Sendika Genel Başkanı Metin Demir, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Zeki Murzioğlu ile çok sayıda sivil toplum örgütü, özel sektör kuruluşları ve iş adamları katıldı.

Açılış konuşmasında derneğin bir buçuk yıl önce kurulduğunu hatırlatan MEDİKÜM Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Aydemir, "Derneğimiz kısa sürede dernek üyelerine, sektöre ve ülkemizin muhtelif yerlerinde imalat yapan üreticilere yönelik oluşturulan plan dahilinde çalışmalar yürütüyoruz. Ülkemizin tıbbi cihaz ihtiyacının sadece yüzde 15’i yerli üreticiler tarafından üretiliyor, temin ediliyor. 3 milyar dolar olan Türkiye’nin tıbbi cihaz alımında söz konusu sektörün yarattığı ithal ikamesi, istihdam ve döviz çıkışını azaltıcı unsurları çıkarttığımızda sektörün en az savunma sanayi kadar öncelikli bir sektör olduğu gerçeği ortaya çıkıyor. MEDİKÜM’ün kuruluş fikrini gündeme getiren başta samsun valimiz sayın Hüseyin Aksoy olmak üzere tüm emeği geçenlere sektörü temsilen teşekkür ediyorum." dedi.

"MEDİKAL KÜMELENME KONUSUNDA ÖRNEK BİR YAPILANMA"

Sağlık Endüstrisi İşverenleri Sendikası (SEİS) Genel Başkanı Metin Demir ise Türkiye’nin tıbbi cihaz ihtiyacının yüzde 85’inin ithalat yolu ile sağlandığına dikkat çekerek, "2023 Türkiye vizyonunda medikal cihazlar üreticiler olarak 5 milyar dolarlık bir ihracatı hedef alıyoruz. Medikal üretim konusunda Samsun, Türkiye’nin bir merkezidir. Medikal kümelenme konusunda ise örnek bir yapılanma Samsun’da gerçekleşiyor. Samsun’daki medikal kümelenme çalışmalarını ülkemizdeki sektörün diğer bölgelerdeki üreticilere bir rol-model olacak. MEDİKÜM’ün çalışmalarını yakından takip ediyoruz ve çalışmalara destek olmaya çalışacağız. Kuruluşunda emeği geçenlere teşekkür ediyoruz." diye konuştu.

Samsun Valisi Hüseyin Aksoy da "Samsun’daki medikal üretim sektörünün gelişimi ve sorunlarını yakından takip etmekteyiz. Sektörün sorunlarının, beklentilerinin ve vizyonunun oluşmasında Medikal Sanayi Kümelenme Derneği MEDİKÜM’ün oluşması büyük önem taşıyor. Sektörde tek ses oluşmuştur. Sektörü devlete ait destek mekanizmaları ile desteklemeye çalışıyoruz. Sektörün kentimizdeki durumu ve geleceği, vizyonu için elimizden geleni yapacağız. Şuan fizibilite raporu da hazırlandı. Şimdi önümüzde ihtisas osb için müracaat süreci başlayacak." değerlendirmesinde bulundu.

Açılış kurdelesini kesen bürokratlar, daha sonra da dernek binasını gezdi. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.