1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Samsun Platformu Vali Aksoy’u Ağırladı
Samsun Platformu Vali Aksoy’u Ağırladı

Samsun Platformu Vali Aksoy’u Ağırladı

Ankara’daki Samsunlu bürokratlardan oluşan Samsun Platformu, mayıs ayı toplantısında Samsun Valisi Hüseyin Aksoy’u ağırladı.

A+A-

Ankara’daki Samsunlu bürokratlardan oluşan Samsun Platformu, mayıs ayı toplantısında Samsun Valisi Hüseyin Aksoy’u ağırladı. Vali Aksoy, yapılan hizmetleri ve projeleri platform üyeleriyle paylaştı.

    Toplantının açılışında konuşan Samsun Platformu Yürütme Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Taşan, 2003 yılında oluşturdukları platformun amacının, Samsunlu bürokratları bir araya getirmek, aralarındaki dayanışmayı geliştirmek ve Samsun’a götürülecek hizmetlerde koordinasyonu sağlamak olduğunu belirtti.

    Platformun Yürütme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Orhan Arslan, Samsun’un kendisiyle değil dünya ile yarışması gerektiğinin altını çizdi. Arslan, “Bu bir dostluk kurumu, bir sevgi kurumudur. Biz bu aileye sevgi ve iman ailesi diyoruz. Biz birbiriniz seven, bir iman üzerine bir arada bulunan çok ciddi bir aileyiz. Ankara’daki Samsunlular olarak biz bir araya geldik. Yüksek sanayi yatırımlarından Samsun, yeteri kadar yararlanamıyor. Türkiye dünyada adı anılan bir devlet haline geldi, ama sistemin eğitim ayağı aksıyor. Bir ülkede üniversite hatalı örgütleniyorsa o ülke maalesef mahvolmuş demektir.” dedi.

    Samsun Valisi Hüseyin Aksoy ise kentin sorunlarını ve çözüm önerilerini platform üyelerine anlattı. Vali Aksoy, eğitimden, kültür-turizme, ulaşımdan, güvenliğe, sanayiden, tarıma ve sağlığa kadar birçok konudaki çalışmalarını hazırladığı görsel sunumla birlikte aktardı. Büyükşehir Belediyesi, üniversite, ticaret odası, ticaret borsası, baro, bütün kurum ve kuruluşlarımızla güzel bir iş birliği içerisinde olduklarını kaydetti.

    Bu uyumun devam ettiği sürece Samsun’da güzel hizmetlerin de artarak devam edeceğinin altını çizen Vali Aksoy, “Samsun çok önemli potansiyelleri olan bir kent, ama bu potansiyellerini harekete geçirebilmiş değil. Umuyorum ki bu son çalışmalarla potansiyellerini harekete geçirecek ve Samsun Türkiye’nin önemli kentlerinden biri olacaktır. Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılında dünya ekonomisinde ilk 10 arasında olmayı kendisine hedef olarak koydu, biz de diyoruz ki; Samsun Türkiye’nin ilk 10 kenti arasında yer almalıdır. Bu 10 kentin içerisinde kaçıncı olacağımızı bizim çalışma ve gayretlerimiz ortaya koyacaktır. Umuyorum ki bu anlamda Samsun’u daha iyi bir noktaya taşımış oluruz.” ifadelerini kullandı. CİHAN

Samsun Platformu Vali Aksoy’u ağırladı

Samsun Platformu Vali Aksoy’u ağırladı

Samsun Platformu Vali Aksoy’u ağırladı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.