1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Samsun Valisi Hüseyin Aksoy: Türkçe'nin Çocuklarıyla Gurur Duyuyoruz
Samsun Valisi Hüseyin Aksoy: Türkçenin Çocuklarıyla Gurur Duyuyoruz

Samsun Valisi Hüseyin Aksoy: Türkçe'nin Çocuklarıyla Gurur Duyuyoruz

10. Türkçe Olimpiyatları Samsun etkinliğine katılmak için kente gelen Türkçenin çocukları, Samsun Valisi Hüseyin Aksoy’u makamında ziyaret etti. Ziyar...

A+A-

10. Türkçe Olimpiyatları Samsun etkinliğine katılmak için kente gelen Türkçenin çocukları, Samsun Valisi Hüseyin Aksoy’u makamında ziyaret etti.

Ziyarette olimpiyatlar hakkında Vali Aksoy’a bilgi veren Türkçe Olimpiyatları Sanat Yönetmeni Alper Oflaz, bu yıl 135 ülkeden bin 500 öğrencinin Türkiye'ye geldiğini, Samsun’da ise 20 ülkeden gelen 60 öğrencinin halk oyunları, şarkı, türkü ve şiirleriyle unutulmaz bir gece yaşatacaklarını söyledi. Buradaki gruptan hariç 3 grubun diğer bölgelerdeki illerde gösteriler yapmaya devam ettiğini belirtti.

Öğrencilerle tek tek tanışan Vali Aksoy, “Türkçe Olimpiyatları, kendi ülkelerinde bulunan Türk okullarında öğrenim gören yabancı öğrencilerin öğrendikleri Türkçeyi gelip burada bizlere sunma imkânı veriyor. Bu organizasyon gerçekten hem Türkçenin yaygınlaşması adına çok önemli bir çalışma hem de farklı kültür ve uyruklardaki insanların Türkçe ile sanatlarını icra etmesi bizleri gururlandırıyor.” dedi.

Öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektiren ve onlarla gurur duyduklarını ifade eden Vali Hüseyin Aksoy, misafirlerini çeşitli hediyeler vererek uğurladı. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.