1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Samsun Yatırım Fırsatlarının Farkına Vardı
Samsun Yatırım Fırsatlarının Farkına Vardı

Samsun Yatırım Fırsatlarının Farkına Vardı

SAMSİAD Başkanı Emin Bahri Uğurlu, Samsun’un kendisini engelleyen gizli güç ve lobilerin kıskacından kurtularak fırsatlarının farkına vardığını söyled...

A+A-

SAMSİAD Başkanı Emin Bahri Uğurlu, Samsun’un kendisini engelleyen gizli güç ve lobilerin kıskacından kurtularak fırsatlarının farkına vardığını söyledi.

Haberexen Yayın Grubu’nun Samsun’un geleceğini şekillendirecek ortak paydaları belirlemek amacı ile düzenlediği ‘Ortak Paydamız Samsun Buluşmaları’nın 4’üncüsü North Point Otel’de Samsun Sanayici ve İş Adamları Derneği (SAMSİAD) Yönetim Kurulu üyelerinin katılımı ile gerçekleşti. Haberexen Yayın Grubu Başkanı Mustafa Çakır’ın moderatörlük yaptığı buluşmada Samsun’un yatırım fırsatları konuşuldu.

SAMSİAD Başkanı Emin Bahri Uğurlu, geçmişte Samsun’u engelleyen gizli güçler ve kökeni Samsunlu olmayan bazı insanların oluşturduğu lobiler bulunduğuna dikkat çekti. Bu lobilerin Samsun’un gelişimini hızlandıracak liman, hava yolu ve kara yolunun gelişimini engellediğini ifade etti. Samsun’un çağ atlamasını sekteye uğratan lobinin elinden Samsun’un kurtulduğunu belirten Uğurlu, şehrin artık fırsatların farkına vardığını ve kalkınmaya başladığını kaydetti. Uğurlu şunları söyledi: “Samsun’un kendi içerisinde toparlandığını görüyorsunuz. Geç kaldık ama arayı kapatacak bir hızdayız. Ayrıca şehrimizde görülen işadamı, üniversite devlet ve bürokrasi iş birlikleri işimizi daha da kolaylaştıracak. Ben Samsun’da iş yapmak adına dışarıdan yatırımcı davet ettiğimde bir yatırımcı Samsun’a haftada 3 uçak olduğunu öğrenmiş. Bu yatırımcı Samsun’a gelmekten vazgeçmişti o zaman. Şimdi İstanbul, Ankara, İzmir ve Antalya gibi şehirlere direkt ve sürekli uçuşların olması bile bu şehir için önemli. Samsun çok yakında kaçırdığı fırsatlar nedeni ile kalkınmada geride kaldığı şehirler ile arasındaki farkı kapatacak. Samsun patladı gidiyor ve bundan sonra ileriye bakacağız.”

‘Ortak Paydamız Samsun Buluşmaları’nın 4’ncüsünde söz alan SAMSİAD üyeleri, Samsun’da iş yaparken karşılaştıkları güçlükler, Samsunluluk ruhu ve bugün kentin içinde bulunduğu tırmanış, değişim ve dönüşüm üzerine fikirlerini sundu. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.