1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Samsun Ziraat Odası’ndan Fındık Üreticisine Uyarı
Samsun Ziraat Odası’ndan Fındık Üreticisine Uyarı

Samsun Ziraat Odası’ndan Fındık Üreticisine Uyarı

Samsun Ziraat Odası Başkanı Hasan Tütüncü, kentte bu yıl fındık rekoltesinin geçen yıla oranla düşük olduğunu belirterek, “Üreticilerimiz fındığı acele edip piyasaya indirmesinler.

A+A-

Samsun Ziraat Odası Başkanı Hasan Tütüncü, kentte bu yıl fındık rekoltesinin geçen yıla oranla düşük olduğunu belirterek, “Üreticilerimiz fındığı acele edip piyasaya indirmesinler. Fındığın kilosu bu sene 8 liraya kadar çıkabilir." dedi.

Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) konuşan Samsun Ziraat Odası Başkanı Hasan Tütüncü, bu sene kentte fındık rekoltesinin yapılan tespitler doğrultusunda geçen yola oranla düşük olduğunu söyledi. Fındık rekoltesinin düşük olmasının nedeninin hava şartlarına bağlı olduğunu kaydeden Tütüncü, “Hava şartları nedeniyle fındığın döllenme zamanında üretici sıkıntı yaşadı ve bunun sonucunda fındıkta rekolte düşüklüğü meydana geldi. Rekoltenin düşük olması inşallah fındık alım fiyatına yansır ve bu durum üreticilerimizin yüzünü güldürür." dedi.

Şu anda fındığın piyasada 5 ile 6 liradan alındığını söyleyen Samsun Ziraat Odası Başkanı Hasan Tütüncü, “Sezonun açılmasıyla birlikte çiftçilerimiz ürettikleri fındığı pazara indirme konusunda acele etmesinler. Tüccarlar fındığı piyasadan ucuz alma yoluna gidecektir. Bizler üreticilerimizden acil olmadıkça fındıklarını pazara sürmemelerini öneriyoruz. Fındığın kilo alım fiyatı bu sene 8 liraya kadar çıkabilir." diye konuştu.

FINDIK DESTEK ÖDEMELERİ RAMAZAN GİRMEDEN ÖDENEBİLİR

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından fındık üreticilerine sağlanan destekleme ödemelerinde üç yıl daha süre uzatımı yapıldığını hatırlatan Samsun Ziraat Odası Başkanı Hasan Tütüncü, “Türkiye Ziraat Odaları Birliği’nin girişimleri sonucu Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı fındık desteklemelerinde üç yıl daha süre uzatımı kararı aldı ve bu karar Bakanlar Kurulu’nda onaylandı. Haziran ayı içerisinde Ramazan girmeden fındık desteklemelerinin hükümet tarafından ödeneceğini biliyoruz. Üretici çıkan destekleme kararından memnun.” şeklinde konuştu. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.