1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Samsun’da Taksim Protestosu Çatışmaya Dönüştü: 100 Gözaltı
Samsun’da Taksim Protestosu Çatışmaya Dönüştü: 100 Gözaltı

Samsun’da Taksim Protestosu Çatışmaya Dönüştü: 100 Gözaltı

İstanbul Taksim'de devam eden Gezi Parkı protestoları Samsun’a da sıçradı. AK Parti Atakum İlçe Başkanlığı binasına taşlarla saldıran çok sayıda kalabalığa polis biber gazı ve tazyikli su ile karşılık verdi.

A+A-

İstanbul Taksim'de devam eden Gezi Parkı protestoları Samsun’a da sıçradı. AK Parti Atakum İlçe Başkanlığı binasına taşlarla saldıran çok sayıda kalabalığa polis biber gazı ve tazyikli su ile karşılık verdi. Şuana kadar 100’den fazla göstericinin gözaltına alındığı olaylarda göstericilerin direnişi ve polisin müdahalesi sürüyor.

Gezi Parkı'ndaki ağaç kesimini protesto etmek için toplanan yaklaşık 3 bin kişi, yürüyüş düzenledi. Atakum Adnan Menderes Caddesinde toplanan kalabalık, önce ellerindeki Türk bayrakları ve hükümete tepki gösteren pankartlarla yürüyüşe geçti. Güzergahta, 'Gelecek İçin Türkiye Platformu’nun Bilim Sanayi ve Bakanı Nihat Ergün’ün de katılımıyla Büyükşehir Belediyesi Kent Park Kültür Merkezi’nde yapacağını öğrenen kalabalık, yoğun güvenlik önlemleri altında kültür merkezinin önünden yürüdü. Hükümeti istifaya davet eden kabalığın tahriklerine rağmen Çevik Kuvvet polisinin müdahale etmemesi dikkat çekti.

Yürüyüşün sonunda protestocu grup, AK Parti Atakum İlçe Başkanlığı’na yürüyerek parti binasına saldırdı. Göstericilerin taşlı saldırısından parti binası büyük hasar görürken, polis gruba müdahale etti. Yolu çöp konteynırları ile trafiğe kapatıp üst geçitleri ateşe veren göstericilere polis, tazyikli su ile müdahale etti. Polis dağılmaları yönünde yaptığı uyarılara rağmen dağılmayan kalabalığın bir kısmı, üst geçitlerin korkuluklarına vurarak tepkilerini sürdürdü, polis araçlarını taşladı. İki koldan polise saldıran gösterilere güvenlik güçleri, biber gazı sıktı. Göstericiler biber gazından etkilenince devreye Çevik Kuvvet ekipleri girdi. Gruptan yaklaşık 100 kişi ekipler tarafından gözaltına alındı.

Olaylar sırasında DHA Samsun muhabiri İlker Aktaş, göstericilerin yıktığı bariyerlerden atlarken yaralandı. Acı içinde çekim yapmaya devam eden gazetecinin imdadına meslektaşları yetişti. Meslektaşlarının yardımıyla ambulansa alınan gazeteci, hastaneye kaldırıldı.

Çıkan olaylarda çok sayıda polis memuru da taşlardan aldığı darbe sonucu başından yaralandı. Gazetecilerin yanı sıra çevredeki vatandaşlar ve güvenlik güçleri da biber gazlarından etkilendi. Sivil ve polis araçlarının hasar gördüğü olaylar halen devam ediyor. Olaylarda yaralanan bazı memurlar ve göstericiler ambulanslarla hastanelere taşınıyor.
CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.