1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Samsun'da Yılın İlk Belediye Meclisi Toplantısı Tartışmalı Geçti
Samsunda Yılın İlk Belediye Meclisi Toplantısı Tartışmalı Geçti

Samsun'da Yılın İlk Belediye Meclisi Toplantısı Tartışmalı Geçti

Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi ortak komisyon toplantısında Başkan Yusuf Ziya Yılmaz ile MHP'li Meclis üyesi Cemalettin Kola arasında tartışma yaşandı.

A+A-

Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi ortak komisyon toplantısında Başkan Yusuf Ziya Yılmaz ile MHP'li Meclis üyesi Cemalettin Kola arasında tartışma yaşandı.

        Büyükşehir Belediye Meclisi ocak ayının ilk ortak komisyon toplantısı, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ın başkanlığında yapıldı. Toplantıda ilk olarak geçen aylarda Büyükşehir Belediyesi Makine İkmal ve Onarım Daire Başkanlığı'ndaki yolsuzluk iddialarıyla ilgili MHP grubunun verdiği araştırma komisyonu kurulmasını öngören teklif görüşüldü.

        Teklif ile ilgili konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, olayın araştırılması için savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını hatırlatarak, medyada çıkan bazı haberlerin rahatsızlık verdiğini söyledi. Yılmaz, “Bunlar doğru şeyler değil. Onun için denetleme komisyonunun görev almasını istedim. Ben 15 senedir bu meclise başkanlık yapıyorum. Burası bizim kişisel ve şahsi egolarımızı tatmin edeceğimiz yerler değildir." dedi.

        "OLAY HER KURUMDA YAŞANABİLİR"
        Büyükşehir Belediyesi Makine İkmal ve Onarım Daire Başkanlığı'ndaki olayın devletin her kurumunda yaşanabileceğini söyleyen Yılmaz, "Bu olayın yaşanması bizleri çok üzmüştür. Bizler ilgili yerlere gerekli müracaatları yaptık ve söz konusu kişiler tutuklamıştır. Bizim meclisimizin burada yapabileceği bir şey varsa denetimdir. Denetim komisyonumuz yapacağı çalışma ile en ufak detayı bile kaçırmayacaktır.“ şeklinde konuştu.

        KOLA SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİ
        Daha sonra konuşan MHP Meclis Üyesi Cemalettin Kola ise Başkan Yılmaz’ın kullandığı ifadelerin kendisini üzdüğünü söyledi. Kola, "Bizim amacımız birilerini zor duruma düşürmek veya egolarımızı tatmin etmek değildir. Halkın bize verdiği yetki ile görevimizi yerine getiriyoruz. Denetim ve araştırma komisyonlarının birbirinden çok farklı görevleri vardır. Söylenen ithamları kesinlikle kabul etmiyorum." ifadelerini kullandı.

        DENETİM KOMİSYON KURULDU
        Öte yandan, MHP grubunun vermiş olduğu Araştırma Komisyonu kurulmasını öngören teklif gündeme alındı ve belediye meclisinde oylamaya sunuldu. Oylamaya sonucu teklif oy çokluğu ile reddedildi. Öte yandan toplantının son bölümünde Başkan Yılmaz ile MHP Meclis Üyesi Kola arasında geçen diyalog tartışmaya dönüştü. Yılmaz, kürsüden inip Meclis üyesi Kola’nın üzerine doğru giderek kendinin şov yaptığını söyledi. Kola ise “Başkanım ithamlarınızı kesinlikle kabul etmiyorum. Ben kimseye açıklama yapmadım." şeklinde konuştu.

        Komisyon toplantısında belirlenen Denetim Komisyonu üyeleri şu isimlerden oluştu: "AK Parti Meclis üyeleri Kerami Gürbüz, Necip Çift, Bağımsız Meclis üyesi Aydın Yılmaz ve MHP'li Meclis üyesi Muhammer Muratoğlu."







CİHAN

Samsun'da yılın ilk belediye meclisi toplantısı tartışmalı geçti

Samsun'da yılın ilk belediye meclisi toplantısı tartışmalı geçti

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.