1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Sanayi Atıkları Sanat Eserlerine Dönüştü
Sanayi Atıkları Sanat Eserlerine Dönüştü

Sanayi Atıkları Sanat Eserlerine Dönüştü

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin projesiyle atık metaller sanayi ustalarının ellerinde sanat eserine dönüşmeye devam ediyor.

A+A-

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin projesiyle atık metaller sanayi ustalarının ellerinde sanat eserine dönüşmeye devam ediyor. Atık Malzeme Heykelleri’nin ikinci etabı da tamamlandı. Yeni heykellerle sayısı 30’a ulaşan sanat eserleri Akdeniz Sanayi Sitesi Parkı’na yerleştirildi.

Kültür ve Sosyal İşleri Dairesi Başkanlığı ile Akdeniz Sanayi Sitesi Kooperatifi işbirliğiyle atık metallerden yapılan heykellerden oluşan Atık Malzeme Heykelleri Açıkhava Galerisi’nin ikinci etabı da tamamlandı. Sanayi ustalarının kullanılamayacak durumdaki her tür atık otomobil parçaları, ağaç ve metal atıklarını, estetik ve plastik değerler gözetilerek sanat eserlerine dönüştürdü. Usta ellerden çıkan heykeller Akdeniz Sanayi Sitesi Parkı’nda yerini aldı. Projeye katılan sanayi çalışanları Akdeniz Sanayi Kültür Merkezi’nde Heykeltıraş Ayhan Karapınar’dan aldıkları eğitimler doğrultusunda, atıklara estetik bir görünüş kazandırdı.

        "Hurda metaller usta ellerde, sanat eserlerine dönüşüyor." sloganından hareketle 19 sanayi ustasının yetenekleriyle ortaya çıkan eserler için yakın zamanda açılış gerçekleştirilecek. Yeni heykeller arasında ejderha, aslan, deve, katır, düşünen adam gibi birbirinden farklı figürler yer alıyor. Proje kapsamında Atık Malzeme Heykelleri Açıkhava Galerisi’nin ilki geçen yıl açılmış ve büyük beğeni toplamıştı.
CİHAN

Sanayi atıkları sanat eserlerine dönüştü

Sanayi atıkları sanat eserlerine dönüştü

Sanayi atıkları sanat eserlerine dönüştü

Sanayi atıkları sanat eserlerine dönüştü

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.