1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Şanlıurfa Şuruç'ta patlama
Şanlıurfa Şuruçta patlama

Şanlıurfa Şuruç'ta patlama

FLASH! Şuruç ilçesinde patlama meydana geldi.

A+A-

Şanlıurfa Suruç İlçesi'ndeki Amara Kültür Merkezi önündeki bahçede saat 11.45 sularında büyük bir patlama meydana geldi. Canlı bomba saldırısının ardından bölgeye çok sayıda ambulans sevk edildi. Son açıklamalara göre saldırıda 31 kişi hayatını kaybetti. Yaşamını yitirenlerden en az 10'unun kadın olduğu belirtiliyor.

Katliamda 23 kişinin olay yerinde, 6 kişinin Suruç Devlet Hastanesi'nde, 1 kişinin de Şanlıurfa Devlet Hastanesi'nde hayatını kaybettiği öğrenildi. Saldırıda 104 kişi de yaralandı. 74 kişi hastaneye kaldırılacak derecede yaralıydı. Hastaneye götürülenlerden 31 kişi taburcu edildi. 43 yaralı hastanede. 10 kişi ameliyat halinde. Bu arada olay yeri güvenlik kordonuna alınırken, patlamayla ilgili soruşturmayı 4 savcı birden yürütüyor.

Kobani'ye geçmek için dün İstanbul'dan Şanlıurfa'nın Suruç ilçesine giden Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) üyesi 300 genç Amara Kültür Merkezi'nde konaklıyordu. Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu mensuplarının ’Kobani’nin yeniden inşası’ konusunda basın açıklaması sırasında büyük bir patlama yaşandı. Canlı bombanın grubun arasına girip kendisini patlattığı sanılıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.