1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Şanlıurfa'da 2 polis şehit!
Şanlıurfada 2 polis şehit!

Şanlıurfa'da 2 polis şehit!

Şanlıurfa Ceylanpınar'da 2 polis memuru evlerinde ölü bulundu.

A+A-

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde 31 gencin IŞİD üyesi olduğu iddia edilen canlı bomba Şeyh Abdurrahman Alagöz tarafından katledilmesinin ardından dün Sabah Ceylanpınar’da iki polis şehit edildi. Ceylanpınar’da görevli polis memurları Feyyaz Yumuşak (24) ile Okan Acar (25), birlikte kaldıkları evde başlarından kurşunlanmış şekilde bulundu. Terörle Mücadele Şubesi’nde görevli Acar ile Çevik Kuvvet Şubesi’nde görevli Yumuşak, dün görevlerine gitmedi. Telefonlarının da yanıt vermemesi üzerine mesai arkadaşları, iki polisin TOKİ Konutları’nda kiraladıkları daireye gitti. Başlarına tabancayla birer el ateş edilerek öldürüldükleri belirlenen Yumuşak ve Acar kanlar içinde bulundu. Olay yerine çok sayıda polis sevk edilirken, ŞanlıurfaValisi İzzettin Küçük de ilçeye gitti. Olay yerine Küçük’in yanı sıra Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcısı Uğurhan Kuş ve İl Emniyet Müdürü Eyüp Pınarbaşı da geldi.


Balkondan girmişler

Olay sırasında silah sesinin duyulmadığı ve kapıda da zorlama olmadığı bilgisine ulaşıldı. Yapılan araştırmada bir daire dışında binadaki diğer dairelerde oturanların tamamının tatilde olduğu belirlendi. Binada oturan ailenin de silah sesini duymaması, çifte cinayetin susturuculu silahla işlendiğini gündeme getirdi. Daire kapısında herhangi bir zorlama olmaması, önce polislerden birinin arkadaşını öldürdükten sonra intihar etmiş olabileceği ihtimalini de gündeme getirdi. Ancak olayda kullanılan silahın evde bulunmaması üzerine, çifte cinayeti üçüncü bir kişinin işlediği ve bu kişinin tanıdık olabileceği ihtimalini de akıllara getirdi. Savcılık polislerin cep telefonu kayıtlarını incelemeye aldı.

‘Fedai timi’

Olaya ilişkin soruşturma sürerken saldırıyı üstlenen PKK’nın silahlı kanadı HPG, eylemin “fedai timi” tarafından Suruç katliamına misilleme olarak gerçekleştirildiği, polislerin silah ve kimliklerine el konulduğunu duyurdu. Güvenlik güçleri 4 kişi oldukları belirlenen PKK’lı teröristlerin yakalanması için operasyon başlattı, ancak teröristlerin ülkeyi terk ettiği tahmin ediliyor.
Yapılan incelemede polislerin 7.65 milimetrelik silahla öldürüldüğü belirlendi. Havanın sıcak olması nedeniyle 3 katlı evin en üst katında oturan polis memurlarının, balkon kapısını açık bıraktığı, saldırganların buradan girdikleri değerlendirildi.

Suriye’ye kaçtılar

Polisin elde ettiği bilgilerie göre, saldırıyı gerçekleştiren 4 kişi, sabahın ilk ışıklarıyla girdiği evde yataklarında uyuyan polisleri susturucu takılı silahlarla şehit etti ve ardından birkaç dakika mesafedeki sınır hattından geçerek PYD denetimindeki Suriye’nin Rasulayn ilçesine gitti.
Bu arada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan şehit ailelerini arayarak başsağlığı diledi.

‘Görevi bitince evlenecekti’

Feyyaz Yumuşak’ın Kırşehir’deki baba ocağı yasa boğuldu. Kaman ilçesine bağlı Kargın Yeniceköyünde oturan baba Yumuşak, “En son Suruç’taki patlama olduğunda ben oğlumu aradım. ‘Oğlum dikkat et sen kendine’ demiştim. Temmuzda senesi dolacaktı. Evlendirelim demiştik, doğu görevini bitireyim gelince nişanlanır, evlenirim’ diyordu ama
olmadı” dedi.

Annesi inanamadı

Şehit Acar’ın Niğde’deki baba evine ateş düştü. Merkez Selçuk Mahallesi’nde oturan Acar’ın annesi Zehra Acar’a acı haberi, eve gelen polis amirleri verdi. Acar’ın babası Mehmet Acar’ın geçen yıl kanser hastalığından hayatını kaybettiği öğrenilirken şoke olan anne Acar, duyduklarına inanmayıp Niğde Emniyet Müdürlüğü’ne gitti. Burada üst düzey müdürlerin makamına çıkan Acar, oğlunun öldüğünün gerçek olup olmadığını sordu. Acar, olayın doğru olduğunu söyleyen polisler tarafından teselli edilmeye çalışıldı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.