1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. "Şantaj yapan mümin olamaz"
Şantaj yapan mümin olamaz

"Şantaj yapan mümin olamaz"

Başbakan Erdoğan, "Kutlu Doğum Haftası" etkinliklerine start verirken şöyle konuştu: "Putlara ve güce tamah edenler gerçek mümin değildir. İftira tehdit ve şantaj dinimizin ilkeleriyle bağdaşmaz!"

A+A-

Başbakan Tayyip Erdoğan, dün Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından İstanbul'da düzenlenen Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri'ne katıldı. Sinan Erdem Kapalı Spor Salonu'ndaki etkinliğe Erdoğan'ın yanı sıra eşi Emine Erdoğan, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ve eşi ile bazı bakanlar ve çok sayıda davetli katıldı. Bu yıl "Hazreti Peygamberimiz Din ve Samimiyet" ana teması ile düzenlenen bin 100 etkinliğin ilki olan tören, ilahiler ve Kuran-ı Kerim okunması ile başladı. Erdoğan, elektrik kesintisi nedeniyle konuşmasının son 10 dakikasını jeneratörle aydınlatılmış salonda harici mikrofonla tamamladı. Erdoğan'ın konuşması şöyle:
Her gün kıbleye yöneliyor ve defalarca 'İyya kenabüdü ve iyya kenestain', (ancak sana kulluk eder ancak senden yardım dileriz) diyoruz. Her gün defalarca tekrarladığımız bu yakarış dilden kalbe indiği takdirde, bir mana ifade eder. Diliyle 'yalnız sana kulluk ederiz' deyip, kalbiyle putlara, güce, mala tamah edenler, takdir edersiniz ki gerçek mümin değildir. Diliyle milyonlarca kez de olsa 'ancak senden yardım dileriz' diyen ama kalbiyle güçten, hırstan, dünya malından, maddi olandan yardım bekleyenler, hiç şüphesiz hem aldatan hem de aldananlardır.
Âlemlere rahmet olarak gönderilen peygamberimiz şöyle buyuruyor. 'Allah sizin suretlerinize ve mallarınıza bakmaz.' Ancak kalplerinize ve amellerinize bakar. Hazreti Mevlana 'Testinin içinde ne varsa dışına da o sızar' diyor. Evet kalpte ne varsa dilde gözde elde ayakta tüm bedende o vardır. Din neyi söylerse söylesin el neyi eylerse eylesin, iman dilden öteye gitmeyip kalbi kuşatmıyorsa, mühürleri kırarak kalbe yazılmıyorsa o gerçek iman değildir. Münafık odur ki kalbi başka yöne bakar dili başka yöne. Kalbinde nefret olanın, kin olanın, kalbi kararmış olanın, dili her ne söylerse söylesin inandırıcılıktan tamamen uzaktır.

BİZE ALLAH YETER
Evet, siyaset eğer kalpteki ile dildekini samimiyet köprüsü ile birbirine bağlayabiliyorsa hakka ve halka hizmettir. Adalet, eğer vicdan ile hak arasındaki samimiyet köprüsünü tesis edebiliyorsa adalettir. Devlet, kendisini var eden insan ile arasında bir samimiyet köprüsü imar edebiliyor, yani insan için ayakta kalabiliyorsa adil bir devlettir.
Kuran-ı Kerim dışında delil arayan yolundan sapmıştır. Resulullah Efendimizin dışında rehber arayan ışığı arkasında bırakmıştır. Müslümanların idarecilerinden samimiyetini esirgeyen, bunun dışında başka idarecilerle başka otoritelere boyun eğen hem aldatan olmuş hem de aldanan olmuştur. Allah Resulü istismar edilemez. Bütün müminlerin efendisi Hz. Muhammed Mustafa dünyevi hırslar için, iktidar ve güç arzusu için ne mesajları ile ne yaşantısı ile ne de rüyalarda ve filmlerde istismar aracı yapılamaz. İnanmayanlara karşı gösterilen samimiyetin Müslümanlardan mazlumlardan diğer tüm insanlardan esirgenmesi asla İslam'la ilim ve ilim adamlığı ile izah edilemez.
Masum, temiz insanların duyguları üzerine bir çıkar şebekesi bina edilemez. İnsanlara iftira atmak, iffetlerine dil uzatmak mahremlerine girmek bunları kaydedip tehdit ve şantaj aracı yapmak bu dinin, güzel dinimizin hiçbir ilkesi ile asla bağdaşmaz. İşte onun için tekrar ediyorum. Çıkar şebekelerinin kirli oyunları adına istismar edilen kardeşlerime, işte onun için tekrar sesleniyorum bize Allah yeter.
Sınırlar belli iken helal ve haram dairesi belli iken örgüt çıkarları adına sınırları aşmak, helal ve haram dairesinden çıkmak, iman ve samimiyet dairesini de terk etmektir. Din ve devlet, ne siyasetin ne de arzularına yenik düşmüş hırslıların elinde elverişli bir imkân olarak görülemez. Tam tersine görevi halka ve hakka hizmet etmek olan her kurum, her oluşum, her şahsiyet bu milletin milli manevi değerlerini görmek gözetmek ve ona saygı duymak durumundadır.

Kalpleri çöle çeviremezler
Bugün her ne yaşıyorsak olalım takdiri ilahi dualar eşliğinde yürüyen bu milleti mutlaka bu günden çok daha iyi yerlere ulaştıracaktır. İnsanımızın ihlasını, samimiyetini, hizmet etme duygusunu istismar edenler geride büyük bir aldatılmış duygusu bıraksalar da cemiyetin istikametini köreltemeyecek, kalpleri çöle asla çeviremeyeceklerdir.
Her bir kardeşimin şunu bilmesini isterim ki gerçek bir mümin için Allah yeterlidir. Onun kitabı yeterlidir. Onun Resulü yeterlidir. Allah'tan başkasına kulluk eden kaybetmiştir. (Sabah)

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.