1. YAZARLAR

  2. Aykut Onur KALAYCI

  3. ŞAPKAYI KAFASINA KİMLER TAKTI?
Aykut Onur KALAYCI

Aykut Onur KALAYCI

Yazarın Tüm Yazıları >

ŞAPKAYI KAFASINA KİMLER TAKTI?

A+A-

KILIFI 'KILIFINA' KİM UYDURDU?

 

ŞAPKAYI KAFASINA KİMLER TAKTI?

 

GÜMRÜĞÜN 'ARI MAYA'SI

 

Efendim bu şapka başka şapka. Halk ya da açıkçası erkekler arasında çok kullanılır bu şapka. Genelde uyarılarda yapılır şapka ile ilgili 'Aman ha şapkasız çıkma' diye.. Şapka halk dilinde, erkekler arasında PREZERVATİFE verilen takma addır. Şimdi diyeceksiniz ki, 'Aman Aykut bey ünlü doktor Haydar Dümen gibi başka konulardan mı söz edeceksiniz' diye. Yok...! Konumuz prezervatif ama yine gümrükten ve ne yazıktır ki, yine önemli bir gümrük kapımızdan söz edeceğim.

ŞAPKALARI KİM GİYDİ?

Gelen ve kesin bilgi odur ki, şapkalar Gürbulak Gümrüğü'nde başlara geçirilmiş! Kapıda tam anlamıyla ciddi bir skandal yaşanıyor. Bir tır dolusu prezervatif ile ilgili (evet yanlış okumadınız bir tır) işlemler bitirildikten sonra Mersin'e gitmek üzere allanmış, süslenmiş. Ama o da ne...! İçi çilekli, tırtıklı vs. prezervatif dolu olan tırımıza görevlilerce el konulur.

Şimdi şapkalarla ilgili olarak Aykut kulunuz sormak ister zatı muhteremlere:

YOKSA BU TIR, FİKRİ ve SİNAİ MÜLKİYET HAKLARINA MI TAKILDI!

Bu tırı Gürbulak Gümrük Müdürlüğü’ne çağıranlar “biz Fikri ve Sinai Mülkiyet Hakları programında arama yapmayız, firmayı çağırmayız” mı dediler de bu eşyalar geldi?

Gürbulak Transit Gümrüğü neden çok uzun süre bu tırı bekletti?

Firma avukatları ne zaman arandı?

CEVABI OLANLARA SÜTUNLARIM ELBETTE SONUNA KADAR AÇIKTIR. ŞİMDİLİK BU KADAR…

 

- MACUNCU GÜMRÜKÇÜ -

Sevgili pek de muhterem okurlarım hep diyorum ya size 'Bizim gümrükler bir âlem' diye.. Vallahi de billahi de abartmıyorum. Şimdi birde macuncu, balcı çalışanımız oldu. Ama ne çalışan anlatılanlara göre, o gümrük kapısında adı 'ARI MAYA'ya çıkmış... (Kusura bakmayın kahkahayı patlattım vallahi de)

Bizim ARI MAYA ile ilgili masamın üzeri fıkra kitaplarına konu olacak ihbarlarla dolu. Bakın şimdi bir tanesini yazayım sizlerde okuyun. Ama önce lütfen şöyle arkanıza dayanın...

“Aykut Bey merhaba,

..... Gümrük Müdürlüğü'nde yönetici pozisyonunda çalışan biri, bu halen Türkiye'ye giriş hakkı olmayan araçlara para karşılığında yurda giriş yaptırdığı için müfettiş soruşturması geçiren birisidir. Bu şahıs uzun zamandır devlet malını da çalmaktadır. Memurlar tarafından yolculardan ve ticari araçlardan el konulan içki, sigara ve kestane balı cinsi eşyaları sistemli şekilde saha dışına çıkararak satmaktadır. Yolcu giriş bagaj kontrol noktasında ve giriş onay peronunda bu şekilde biriken eşyaların önce fotoğraflarını çekip birlikte çalıştığı kişilere göndermekte, sonra gelen siparişe göre bu eşyalardan çuvallara doldurtarak kendi katına taşıtmakta ve sonra da bazen kurumun resmi aracıyla, bazen de kendi aracıyla sahadan çıkarmaktadır.

ARI MAYA GİBİ

Yönetici olduğu için de giriş çıkışlarda aracı aranmamaktadır. Bu konuda kendine yardımcı olacak memurlar bulabilmek için bazılarını tehdit etmekte bazılarına ise menfaat teklif etmektedir. Bu şekilde teklif yaptığı memurların isimleri, yaptığı işlere şahit olanların isimleri mevcuttur. Gümrükte çalışan her memur bundan haberdardır. Özellikle bal hırsızlığı yaptığı için personel arasında lakabı ARI MAYA'dır..Peronlardan aldığı eşyalar CCTV kameraları tarafından da görüntülenmiştir.

Mesela 05.09.2021 tarihinde saat 18:15 sularında giriş onay peronundan aldırdığı balları çuval ile idari kata çıkarttırmıştır. Bunları alırken de oradaki memurlara bunların imha olacağını, bu sebeple tahlile gitmek üzere numune aldığını söylemektedir. Sizin de bildiğiniz gibi imha olacak bal cinsi eşyanın herhangi bir yere tahlile gitmesine gerek yoktur. İşin en acı yanı ise, bu hırsızlıkları bir amir tarafından bizzat bölge müdürüne şikâyet edilmiş fakat bölge müdürü ucunun kendine dokunacağı gerekçesiyle olayı kapatmayı tercih etmiştir. Ve bu şahsı görevinden de uzaklaştırmamıştır.

Personel arasında adı hırsıza çıkmış bir yönetici olarak görevi yapmaya devam ediyor. Lütfen bunu gerekli yerlere iletin. Bunu ihbar hattına da yazdık ama ismimizi açık olarak veremediğimiz için değerlendirmeye almadılar sanırım.”

Güleyim mi ağlayayım mı? Ben size aktardım siz güler misiniz ağlar mısınız bilemem? Siz bakmayın benim gülüyorum dediğime durum vahim. Koca koca rütbeli çalışanlar baldan bal yemeye çalışıyor. Yazık.. çok yazık..

ARI MAYA'yı sizler için takip etmeye tabii devam edeceğim sevgili okurlarım.. Bu gümrüğün neresi olduğunu da bir zahmet tahmin ediverin!..

 

…YAZARDAN FLAŞŞŞ NOT...

 

ÜLKEYE DÖVİZ KAZANDIRMAK SUÇ MU?

 

Alın size ilginç mi ilginç bir yazar notu daha. Notun sahibi devletine vergisini ödeyip, ailesini geçindirmeye ve yanında çalıştırdıklarına maaş verip ocaklarının tütmesine yardımcı olan bir tüccar. Buyurun.. Okuyun..

 

“Aykut Bey, sürekli yazılarınızı okuyan bir tüccarım. Son yazınızda, Fikri Sinai ve Mülkiyet Haklarını görünce bende size yazmak istedim. Ben bir çok ülkeye ihracat yapan bir tüccarım, bir takım eşyalarda yurtdışı firması bazı logo vs. basmamızı istiyor bunlar numune miktarında oluyor deneme amaçlı ancak İskenderun KİM personeli bu ihracatlara takıyor ve yetkisi olmadığı halde marka avukatlarına whatsapp dan fotoğraf atıyorlar. Ben gümrük uzmanlarına sordum bu durumu, yetki İskenderun Gümrük Müdürlüğü’ndeymiş. Bu sebepten İskenderun KIM yetki gaspı yapıyormuş.

Gümrük yetkililerine sormak lazım KİM personeli marka avukatları ile nasıl bir ilişki içinde? Neden tespit ettikleri durumu İskenderun Gümrük Müdürlüğü’ne bildirmiyorlar? Ülkeye döviz kazandırmak suç mu? Numune sayısındaki eşya nedeniyle Konteyner beklemekte…”

 

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
71 Yorum