1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Sarıkamış Myo, Bahar Şenlikleri'ne Hazırlanıyor
Sarıkamış Myo, Bahar Şenliklerine Hazırlanıyor

Sarıkamış Myo, Bahar Şenlikleri'ne Hazırlanıyor

Kars Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Sarıkamış Meslek Yüksek Okulu (MYO), KAÜ Geleneksel Bahar Şenlikleri'ne 3 ekiple katılacak. Sarıkamı

A+A-

Sarıkamış MYO Müdür Yardımcısı Öğretim Görevlisi Çetin Koçyiğit, bahar şenliklerinin asıl amacının öğrencileri bir araya getirerek güzel bir ortamda birlikte vakit geçirmelerini sağlamak olduğunu söyledi.

Şenliklere 3 ekiple katılacaklarının altını çizen Koçyiğit, "Önümüzdeki Mart ayında düzenlenecek olan şenliklere; her biri 20 kişiden oluşan Kolbastı, Artvin Halk Oyunları ve Kafkas ekibiyle katılacağız. Geçtiğimiz yılki şenliklere de 'Zeybek' ve 'Kolbastı', yarışmalara ise Kafkas ekibiyle katılmıştık. Kafkas Oyunları Yarışması'nda Sarıkamış Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu'nun (SABESYO) Kafkas ekibi birinci olmuştu." dedi.

Bu arada, şenlikler kapsamında yapılacak Halk Oyunları Turnuvası'na katılacak olan Sarıkamış MYO Kafkas Halk Oyunları Ekibi çalışmalarını sürdürüyor. Halk Oyunları Eğitmeni Ali Gençler, Kafkas Halk Oyunları ekibini oluşturan 20 öğrenciden sadece 7'sinin Karslı olduğunu belirterek, "Biz güzel yurdumuzun yöresel oyunlarından olan Kafkas Halk Oyunları üzerinde bir ekip çalışması yapıyoruz. Amacımız, Bahar Şenlikleri'nde Sarıkamış MYO'yu en iyi şekilde temsil etmektir." şeklinde konuştu. (CİHAN)

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.