1. HABERLER

  2. SAĞLIK-YAŞAM

  3. Sarıkamış şehitleri için yürüdüler
Sarıkamış şehitleri için yürüdüler

Sarıkamış şehitleri için yürüdüler

Sarıkamış Harekatı'nın 103. yılı dolayısıyla "Gençlik Şühedanın İzinde" temasıyla düzenlenen 4,5 kilometrelik "Türkiye Şehitleriyle Yürüyor" etkinliği başladı.

A+A-

Türkiye'nin dört bir yanında Sarıkamış şehitleri için anma etkinlikleri düzenlendi.

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde, Sarıkamış Harekatı'nın 103.  yılı anma etkinlikleri çerçevesinde, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak,  Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ve çok sayıda vatandaşın  katılımıyla düzenlenen yürüyüş başladı. Bakanlar Bak ve Arslan'ın yanı sıra birçok ilden ve yurt dışından genç  yaşlı binlerce kişi, 1. Dünya Savaşı'nda Enver Paşa komutasındaki Osmanlı  ordusunun, Rus işgali altındaki toprakları kurtarmak için başlattığı ve 90 bin  askerin askerin şehit olduğu Sarıkamış Harekatı'nın 103. yılı dolayısıyla  Sarıkamış ilçesinde bir araya geldi. Katılımcılar sabahın erken saatlerinde, "Gençlik Şühedanın İzinde"  temasıyla düzenlenen "Türkiye Şehitleriyle Yürüyor" yürüyüşüne katılmak üzere,  harekat sırasında yoğun çatışmalar yaşanan, birçok askerin çatışmada ya da  donarak şehit düştüğü Soğanlı ve Allahuekber Dağları arasındaki Kızılçubuk  Zirvesi'nde toplandı.   Burada Kur’an-ı Kerim okundu, tekbir ve salavatlar getirildi ve  şehitler için dualar edildi.

Soğuk havaya rağmen komando timlerinin de aralarında bulunduğu  binlerce kişi, ellerinde Türk bayraklarıyla tekbir ve salavatlar getirerek Yukarı  Sarıkamış Şehitliği'ne yürüyüşe geçti.  Katılımcılar, yürüyüşte sırasında ellerinde Türk bayraklarının yanı  sıra Azerbaycan ve Filistin bayrakları da taşıdı.

Mehteran takımının seslendirdiği marşlar eşliğinde süren yürüyüşe  bakanlar Bak ve Arslan'ın yanı sıra Kars Valisi Rahmi Doğan, çevre illerin  valileri, kaymakamlar, Samsun'da düzenlenen 2017 İşitme Engelliler  Olimpiyatları'nda altın madalya kazanan İlhan Çıtak, 2017 Avrupa Şampiyonu Ampute  Milli Futbol Takımı'nın kaptanı Osman Çakmak, milli cimnastikçiler Tutya Yılmaz  ve Ferhat Arıcan, milli atletler Kıvılcım Kaya Salman ve Tayfur Salman ile milli  güreşçiler Metehan Başar ve Cenk İldem de katılıyor.

Yaklaşık 4,5 kilometre sürecek yürüyüşün ardından ulaşılacak  şehitlikte, Kur'an-ı Kerim tilaveti sonrası şehitler için dualar edilecek.  Şehitlere saygı atışı yapılıp Atatürk Anıtı'na çelenk sunulacak  programda, bir subay tarafından Sarıkamış Harekatı'nın tarihi katılımcılara  anlatılacak.  Bak ve Arslan'ın birer konuşma yapması beklenen anma etkinliğinin  sonunda Türk Kızılayı tarafından katılımcılara yemek ikramında bulunulacak.  Program, Solo Türk gösterisiyle son bulacak. Yürüyüş sebebiyle jandarma timleri çevrede yoğun güvenlik önlemi aldı.

AA

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.