1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Sarıkaya’dan Stk'lar Çözüm Sürecine Destek İçin Diyarbakır'a Gitti
Sarıkaya’dan Stklar Çözüm Sürecine Destek İçin Diyarbakıra Gitti

Sarıkaya’dan Stk'lar Çözüm Sürecine Destek İçin Diyarbakır'a Gitti

Yozgat’ın Sarıkaya ilçesinde bazı sivil toplum temsilcilerinin öncülüğünde aralarında işadamları ve esnafların da bulunduğu 15 kişilik grup, AK Parti iktidarının başlattığı çözüm sürecine destek olmak amacıyla Diyarbakır’a gitti.

A+A-

Yozgat’ın Sarıkaya ilçesinde bazı sivil toplum temsilcilerinin öncülüğünde aralarında işadamları ve esnafların da bulunduğu 15 kişilik grup, AK Parti iktidarının başlattığı çözüm sürecine destek olmak amacıyla Diyarbakır’a gitti.

Sarıkaya’da faaliyetini sürdüren Yozgat Kültür ve Turizm Kalkınma Derneği Başkanı Kelami Akdemir, Sarıkaya Gençlik Derneği Başkanı Engin Cihangir, Kayapınar Sarıkaya Engelliler Derneği Başkanı Cafer Şensoy, Sarıkaya Şair ve Yazarlar Derneği Başkanı Turan Gürel ve Sarıkaya Meclis Üyesi İlhami Gönülan, çözüm sürecine destek olmak, katkı sağlamak için Diyarbakır’da bir dizi ziyaretlerde bulundu. Yozgatlı heyet, Diyarbakır’daki temaslarında sivil toplum örgütleri, esnaf ve işadamlarıyla bir araya gelerek çözüm sürecine katkıda bulunmak için fikir alışverişinde bulundu. Grup daha sonra AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu ile de görüşerek çözüm süreciyle ilgili bilgi aldı.

Sarıkaya Engelliler Dernek Başkanı Cafer Şensoy, yaptığı açıklamada görüşmelerin sürece oldukça katkısı olacağına inandığını söyledi. Şensoy, "Diyarbakırlı esnaf kardeşlerimiz çözüm sürecine ciddi anlamda destek veriyorlar. Aynı şekilde sivil toplum örgütleri de sürecin işlemesinden yana. Kısacası hepimizin ortak düşüncesi barıştan kardeşlikten yana. Analar ağlamasın akan kan durdurulsun, güzel ülkemizde huzur hakim olsun istiyoruz. Çok şükür oldukça güzel gelişmeler yaşanıyor. Tabi yaşanan bu huzuru Türkiye’nin büyümesini, gelişmesini istemeyen bazı karanlık odaklar ülkemizi karıştırmak istiyor. Biz bu tür oyunlara asla gelmedik ve gelmeyiz. Milletimizden de sağduyulu olmalarını istiyoruz." dedi.

Yozgatlı diğer STK temsilcileri de aynı ifadeleri kullanarak hukuk devleti olan Türkiye’de vatan toprakları üzerinde yaşayan 76 milyon insanın aynı hak ve özgürlüklere sahip, kanunlar önünde eşit olduğunu belirterek çözüm sürecine herkesin destek olması ve katkıda bulunması gerektiğini ifade etti.

Diyarbakırlı esnaflardan Halil Gezici illerinde yıllar sonra çözüm süreciyle birlikte huzur ve güven duygusunun arttığını belirtti. Gezici, "Ülkemizde 76 milyon insan yaşıyor. Biz de herkes gibi bu sorunun çözülmesini istiyoruz. Geç kalınmış bir süreç de olsa devlet yöneticileri, sivil toplum temsilcileri, kime ne görev düşüyorsa bu sorunları doğuran sorunları ortadan kaldırması lazım. Şu an hepimizi sevindiren süreç herkesin samimi bir şekilde bu sorunu çözmek için uğraş vermesidir. Ülkemizin bu sorunla değil de başka sorunlarla uğraşması lazım. Çünkü bu sorun ülkemizin gelişmesine kalkınmasına engel oluyor. Eğer bu sorun ortadan kalkarsa Türkiye dünyada söz sahibi olan güçlü bir ülke olur.” diye konuştu.

Sorunların vurmakla, kırmakla çözülemeyeceğini belirten Gezici, şunları ifade etti: "Bu ülke hepimizin, bir bütündür. Hepimize yeter, sorunlar vurmakla kırmakla öldürmekle çözülmez. Bunun acısını hepimiz çekiyoruz. Hepimiz bu ülkede yaşıyoruz ve hepimiz kardeşiz. İnsanız, mezhebimiz farklı olabilir, dillerimiz farklı olabilir, kültürümüz farklı olabilir, farklı bölge ve farklı coğrafyalarda yaşayabiliriz, fakat bu ülkede yaşayan nüfus bir bütün olarak bu sorunun çözülmesini bekliyor. Bence bunu istemeyenler insanlıktan payını almayanlardır. Bizler birbirimizin yüzüne baktığımızda birbirimize gülerek bakmalıyız, birbirimize güvenmemiz ve inanmamız gerekir. Siz Yozgatlı kardeşlerimize de buraya kadar gelip bizleri ziyaret ettiğiniz için ayrıca teşekkür ederiz. Bütün ideallerimizi, bütün siyasi fikir ve görüşlerimizi bir kenara bırakarak bu sürecin olumlu gitmesi için elimizden gelen gayreti Türkiye halkı olarak göstermemiz gerekir."

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, Yozgat heyetinin illerini çözüm sürecine destek olmak için ziyaret etmelerinin çok önemli olduğunu söyledi. Ziyaretlerinden dolayı Yozgatlı gruba teşekkür eden Ensarioğlu, şunları söyledi: "Yozgat’tan buraya çözüm sürecine katkı sağlamak için gelen bu kardeşlerimizin gelmelerini çok önemsiyorum, çünkü yıllarca insanımız birbirini tanımadan, birbirini anlamadan yani burada insanların eşitlik, özgürlük, refah ve iş taleplerini birileri istismar ederek farklı anlatmaya çalıştılar. Aslında bu ülke 700 yıl bu coğrafyaya hükmetmiş bakiyesi üzerine kurulan bir Türkiye ve burada her türlü etnik mezhepsel ve dinsel farklılığı bir arada tutmuş ortak vatan yapmış bir milletin evlatlarıyız. Birileri maalesef bizi birbirimize düşürerek, iç çatışma ve düşmanlar yaratarak, bunun üzerinden vesayet devşirmeye çalışmış. Türkiye’nin geldiği noktada birlik beraberlik ve kardeşliğimize zarar veren bu çatışmanın ortadan kaldırılması, bu ölümlerin durması, şiddetin durması için hükümetimizin başlattığı süreç çok değerli ve çok kıymetlidir. Her şeyin üstündedir. Mili bir mesele olarak görüyoruz, insani ve vicdani mesele olarak görüyoruz. Bizler hiçbir zaman bu meseleye siyasi bir mesele olarak bakmadık. Ülkemizin en önemli meselesi. Bugün itibariyle biz bu ülkede var olan birçok sorunu çözmeye çalışırken özellikle eşit yurttaşlık temelinde bir beraberliği var etmeye çalışıyoruz. İnşallah Türkiye hak ettiği ve tarihte üslendiği misyonu yeni baştan üslenerek hem bölgesine hem de bu coğrafyaya barışın gelmesine katkı sunacak. O anlamda böylesi bir dönemin arifesinde arkadaşların burayı ziyaret etmesi çok önemlidir." CİHAN

Sarıkaya’dan STK'lar çözüm sürecine destek için Diyarbakır'a gitti

Sarıkaya’dan STK'lar çözüm sürecine destek için Diyarbakır'a gitti

Sarıkaya’dan STK'lar çözüm sürecine destek için Diyarbakır'a gitti

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.