1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Saski'den, Çevre Mühendisi Öğrenciler İçin Teknik Gezi
Saskiden, Çevre Mühendisi Öğrenciler İçin Teknik Gezi

Saski'den, Çevre Mühendisi Öğrenciler İçin Teknik Gezi

Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürlüğü, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü öğrencilerine yönelik teknik gezi düzenledi.

A+A-

Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürlüğü, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü öğrencilerine yönelik teknik gezi düzenledi. Üniversite öğrencilerine; yapımı devam eden Samsun Doğu İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi ve Derin Deniz Deşarjı Projesi'nin şantiye alanını gezdiren SASKİ Genel Müdürü Coşkun Öncel, çalışmalar hakkında bilgi verdi.

OMÜ Çevre Mühendisliği Fakültesi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yüksel Ardalı’nın da yer aldığı teknik geziye, 3. ve 4. sınıfta okuyan çok sayıda üniversite öğrencisi katıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ile Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’ın katılımı ile 4 Haziran’da temeli atılan 28 milyon 500 bin Avro tutarındaki Samsun Doğu İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi’nde öğrenciler, çalışmalarla ilgili incelemelerde bulundu.

Pwt Wasser-Und Assertechnık Gmbt, Alke İnşaat Ticaret A.Ş ve Alkataş İnşaat ve Taahhüt A.Ş ortaklığında inşa edilen Karadeniz Bölgesi’nin en büyük atık su arıtma tesisi hakkında bilgi veren SASKİ Genel Müdürü Coşkun Öncel, projenin 220 dönüm arazi üzerinde kurulduğunu hatırlattı. Projenin, 3 yıl içinde tamamlanıp işletmeye açılmasının hedeflendiğini söyleyen Genel Müdür Öncel, “Proje, Tekkeköy ilçesi Organize Sanayi Bölgesi sahil kesiminde inşa edilmektedir. Günlük 105 bin metreküp debi su (atık su) arıtıldıktan sonra bin 600’lük boru ile yaklaşık 2,5 kilometre açık denize deşarj edilecektir.” dedi.

Şehrin atık sularının, 25 kilometrelik mesafeden tesise pompalanacağı bilgisini veren Öncel, "Bir şehrin gelişmişlik derecesi, bu projeleri bitirme ve sonuçlandırma ile ölçülmektedir. Atık su arıtma tesisi olmayan bir şehir turizmde mavi bayrak alamamaktadır. Bu tesis bittikten sonra turizm yatırımlarının önü açılacak." değerlendirmesinde bulundu.

OMÜ Çevre Mühendisliği Fakültesi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yüksel Ardalı ise teknik gezinin, öğrenciler ve kendileri açısından faydalı olduğunun ifade etti.





CİHAN

SASKİ'den, çevre mühendisi öğrenciler için teknik gezi

SASKİ'den, çevre mühendisi öğrenciler için teknik gezi

SASKİ'den, çevre mühendisi öğrenciler için teknik gezi

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.