1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Satranç Turnuvasında Dereceye Girenlere Ödülleri Verildi
Satranç Turnuvasında Dereceye Girenlere Ödülleri Verildi

Satranç Turnuvasında Dereceye Girenlere Ödülleri Verildi

Tokat’ın Turhal ilçesinde faaliyet gösteren Turhal Özel Yıldırım İlköğretim Okulu ile Türkiye Satranç Federasyonun birlikte düzenlemiş olduğu okullar arası takım satranç turnuvası sona erdi.

A+A-

Tokat’ın Turhal ilçesinde faaliyet gösteren Turhal Özel Yıldırım İlköğretim Okulu ile Türkiye Satranç Federasyonun birlikte düzenlemiş olduğu okullar arası takım satranç turnuvası sona erdi.

İki hafta süren, yıldızlar ve çocuklar kategorisinde yapılan turnuvanın son derece çekişmeli ve zevkli geçtiğini kaydeden yetkililer, turnuvaya olan yoğun ilgiden duydukları memnuniyeti dile getirdi. Çocuklar liginde Turhal Mehmet Akif Spor kulübünden Mert Çetin, Ulaş Ata, Umut Gül, Mehmet Alp Yıldırım, Ali Gözen, Arda Polat, Anıl Koçak birinci olurken, Yıldızlar liginde ise Turhal Satranç Merkezi kulübünden Yunus Enes İpek, Ali Yasin Aşkın, Mustafa Talha Uçar, Mehmet Ali Alkan birinciliği elde etti.

Ödül töreni Okul’un Konferans Salon’unda yapıldı. Programa İlçe Milli Eğitim Müdürü Nihat Aymak, İlçe Emniyet Müdürü Salih Turalı, Satranç Federasyonu Tokat İl Temsilcisi Murat Yüzer, İlçe Gençlik Ve Spor Müdürü Ümit Özkayıt, Turhal Dantela Eğitim Hizmetleri Müdürü Mehmet Çekin, öğrenci, veli ve çok sayıda davetli katıldı.

Dereceye giren öğrencilere ödül olarak para, kupa ve başarı belgesi takdim edildi. Amaçlarının öğrencilerin vakitlerini iyi geçirmek ve düşünme kabiliyetlerini artırmak olduğunu ifade eden Okul Müdürü Nahit Ören, turnuvanın ilçede okullar arası yapılan ilk turnuva özelliği taşıdığını söyledi.

Turnuvaya katılımlarından dolayı tüm öğrenci ve davetlilere teşekkür eden Müdür Nahit Ören, "Satranç turnuvamız iki haftadır devam ediyordu. Bugün sona erdi. Ben yarışmada dereceye giren ve yarışmaya katılan tüm yarışmacıları kutluyorum. Burada yarışmak, insanın vaktini iyi değerlendirmesi de çok güzel bir şey. Biz okul olarak yıl içinde çeşitli faaliyetler düzenliyoruz. Bu da onlardan birisiydi. Amacımız öğrencilerin vakitlerini iyi geçirmelerini sağlamak, düşünme kabiliyetlerini geliştirmek, birlik ve beraberlik ruhu kazandırmaktır. Yarışma sayesinde güzel dostluklar, arkadaşlıklar kuruldu. Ben buradan herkese başarı, mutluluk ve güzel dostluklar diliyorum.” diye konuştu.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Nihat Aymak ise, böyle bir turnuvayı düzenledikleri için Özel Yıldırım Kolej'ine teşekkür ederek, yarışmacıları kutladı.
CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.