1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Satso Başkanı :Türkçe Olimpiyatları Dünyaya ‘orada Neler Oluyor’ Dedirtti
Satso Başkanı :Türkçe Olimpiyatları Dünyaya ‘orada Neler Oluyor’ Dedirtti

Satso Başkanı :Türkçe Olimpiyatları Dünyaya ‘orada Neler Oluyor’ Dedirtti

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mahmut Kösemusul, Türkçe Olimpiyatları’nı dünyanın ‘orada neler oluyor’ diyerek hayretle izlediğini söyledi.

A+A-

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mahmut Kösemusul, Türkçe Olimpiyatları’nı dünyanın ‘orada neler oluyor’ diyerek hayretle izlediğini söyledi.

Kösemusul, yaptığı açıklamada, bu yıl 11.si düzenlenen ve 140 ülkeden 2 bin öğrencinin katıldığı Türkçe Olimpiyatları’nı değerlendirdi. Olimpiyatlar kapsamında, Türkiye'ye gelen ve Türçe dillendiren öğrencilerin dünya barışına katkısının büyüdüğünü vurgulayan Kösemusul, "Ayrıca ülke ve kültür olarak değerlerimizin tanıtılması ve anlatılması itibariyle bu olimpiyatlar uluslar arası çerçevede büyük önem taşıyor. Sakarya’da olduğu gibi bir çok ile de yaygınlaştırılması takdire şayan bir organizasyon oldu." ifadelerini kullandı.

Farklı dilleri konuşan, farklı kültürlere sahip çocukların bir araya gelerek ortak bir dil de bir araya gelmelerini ‘çok güzel bir olay’ olarak değerlendiren Kösemusul, şanlıra kaydetti:"Çok güzel bir olay, bu ortak dilin Türkçe olması daha da onur ve gurur verici. Hangi tarafından bakılırsa bakılsın bu olimpiyatlar göğsümüzü kabartıcı, dünya üzerindeki imajımızı artırıcı bir etkinlik. Bu yıl 11. si düzenlenen olimpiyatla sadece Türk dili değil gelenek, görenek, kültür ve değerlerimize dair de birçok ana enstürmanlarımızın uluslararası arenada tanıtılmasına adına da önemli bir fırsat yaratıyor. Bunu çok iyi değerlendirerek tüm güzel değerlerimizi dünyaya tanıtmalı, Türk kültürünün bizleri diğer toplumlardan ayıran noktalarını anlamaları yönünde de gayret göstermeliyiz. "

DÜNYADA HAYRETLE İZLENİYOR

Olimpiyat tertip komitesi başta olmak üzere emeği geçen tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ettiğini vurgulayan Kösemusul” Dünya’nın kafasını çevirip ‘orada neler oluyor’ diyerek hayretle izlediği bu yegane etkinliğin bundan sonraki yıllarda da heyecanını ve önemini kaybetmeden devam etmesini diliyorum.” dedi.
CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.