1. HABERLER

  2. EGELİ ETKİHABER

  3. SAYIN İZMİR VALİSİ MUSTAFA TOPRAK...
SAYIN İZMİR VALİSİ MUSTAFA TOPRAK...

SAYIN İZMİR VALİSİ MUSTAFA TOPRAK...

EGELİ ETKİHABER'DEN İZMİR ÜZERİNE ÖNEMLİ BİR ANALİZ DAHA...

A+A-

SAYIN İZMİR VALİSİ MUSTAFA TOPRAK.. SAYIN VALİM...

Yaza yaza, bilgisayarın klavyesine vura vura tırnaklarımız içine kaçtı..! İzmir'de ne yazıktır ki adeta bir talan yaşanıyor. İzmirlinin, çocuklarımızın yeşili, doğası bazı sözde kalburüstü kişiler tarafından adeta yağmalanıyor. Parası olan, arkasında gücü olan ne tarım arazisi dinliyor, ne de SİT alanı. Örneğin, Narlıdere'de neler oluyor Sayın Valim? Narlıdere'de devletin yasaları, yönetmelikler yok mu sayılıyor?

Dernekler, medya, Narlıdere'deki kaçak, usule uygun olmayan bina, özel okul vs haber yapıyor. Devletin müfettişleri Narlıdere'deki kaçak yapıları raporlarına yazıyor. Bakın size sadece bir tanesinin adresini vereyim. Siz bu şehrin mülki amirisiniz..! Gönderin ilgilisini bakın Narlıdere İlçesi 9 Ada, 182 nolu parselde neler yapılıyor. Burada birileri yönetmelikleri, yasaları, kısacası devleti hiçe sayarak kocaman villa, at çiftliği yapıyor. Ağaçlar kesildi burada sayın Valim..! Hem de çok güzel ağaçlar.. Şimdi bu ağaçların yerine, kanunsuz beton bloklar yükseliyor o adreste.. Günlerce yazdık Narlıdere'deki skandalı. Ancak ne siz, ne de devletin herhangi bir kurumu 'bu nedir?' diye sormadı bile.

TALANA 'DUR' DEMEYECEK MİSİNİZ?

Neden yasalara, yönetmeliklere uymayan bu iş yeri, villanın yapımına izin veriliyor? Dilim varmıyor ama yoksa İzmir'de gücü olana yüce devletimizin sözümü mü geçmiyor? Hadi belediyeleri anladık. Ancak makamınızın bu tür eylemleri durdurma yetkisi yok mu?  Sizlere görevlerinizin ne olduğunu hatırlatmak haddime düşmez ama bakın devlet diyor ki,'' Vali kanun, tüzük, yönetmelik ve hükümet kararlarının ilan edilmesini ve uygulanmasını sağlar. Kanun, tüzük, yönetmelik ve hükümet kararlarının verdiği yetki kullanmak ve bu görevleri yerine getirebilmek için genel emir çıkartabilirler. Bulunduğu ilin her açıdan genel idaresini ve gidişini düzenleme ve denetleme ile görevlidir.  İl de bulunan yönetim kuruluşları üzerinde vesayet yetkisini kullanabilir.'

Devletin verdiği tüm bu yetkilere karşın size sormak istiyorum Sayın Valim. Narlıdere'de o bölgenin neredeyse yüzde 90'ı kaçak yapılaşma ile doldu. Narlıdere'de bu talana 'dur' demeyecek misiniz? Ya da Sayın Narlıdere Kaymakamı'na 'Neler oluyor burada' diye sormayacak mısınız? Özrümü bağışlayın ama buna yetkiniz yok mu?

EV EKONOMİSİ MEZUNU İZİN VERMİŞ!

Size verdiğim o adreste, o yapılaşmanın önünü kim açmış biliyor musunuz Sayın Toprak? İzmir Tabiat Varlıkları Koruma 2. Şube Müdürlüğü.. Peki! Şuan görevden alındığı iddia edilen o müdürlüğün müdürünün iddiaya göre ne mezunu olduğunu biliyor musunuz? Mutlaka biliyorsunuzdur ama ben yine de yazacağım 'Ev Ekonomisi mezunu'! Sayın Toprak, Sayın Valim, İzmir'de yaşanan talan şüphesiz yalnız Narlıdere'de yaşanmıyor.

SEFERİHİSAR - ÇEŞME'DE NELER OLUYOR SAYIN VALİM?

İşte size iki örnek daha... Seferihisar'da neler oluyor Sayın Valim? Seferihisar Belediye Başkanı göreve geldiği günden bu yana ilçenin en güzel yerlerini kendi malıymış gibi satıyor. Başkan Soyer 'Arazi satışlarını belediyenin borcunu kapatmak için yapıyorum' diyor. İyi de bu borcu Seferihisarlı yapmadı ki Sayın Toprak.. Çeşme'de ise başka bir iğrençlik yaşanıyor. Burada bir gazetenin yazarı kocamaaaaannn kaçak villa dikiyor. Gazeteler, televizyonlar günlerdir bu yazarın kaçak villasını haber yapıyor. Ama nasıl bir güçtür ki o yazarın arkasındaki ne villası yıkılıyor ne de o yazar hakkında işlem yapılıyor. Lütfen bize, İzmirlilere bir açıklama yapın Sayın Mustafa Toprak. Deyin ki, 'Valinin görevleri arasında bu tür hukuksuzluklara dur deme yetkisi yok. Görev başka kuruma, birime düşer'. İşte bizlerde o zaman çareyi başka mercilerde arayalım. Sorularımızı o merciye sorup bu talanı önlemeye çalışalım. Dedim ya Sayın Toprak, amacım ne size yetkinizi öğretmek, ne başka bir şey. Ama İzmir'de gücü olan ne yasa, ne devlet dinliyor.. Maalesef İzmir'de durum bu…

'EGENİN İMBATI ÜZERİNİZE OLSUN!...'

trrea.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.