1. YAZARLAR

  2. Aykut Onur KALAYCI

  3. SAYIN MÜDÜR SİZİ YANILTMIŞLAR!
Aykut Onur KALAYCI

Aykut Onur KALAYCI

Yazarın Tüm Yazıları >

SAYIN MÜDÜR SİZİ YANILTMIŞLAR!

A+A-

SAYIN MÜDÜR SİZİ YANILTMIŞLAR!

MAMA SKANDALI VE DÜŞÜNDÜRDÜKLERİ

ŞİMDİ DE SİZE SORUYORUM SAYIN MÜDÜR

 

Ah sevgili okurlarım sormayın gitsin. Patlayıverdi yine Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın tam ortasında koskoca bir bomba. Ardından her zaman ki gibi ortalık toz duman. Herkes sessiz, umarsız çabalar, birbirine çamur atmalar, suçlamalar vs. Oysa bir önceki yazıma bakılsa hiç bu kadar telaş yaşanmayacak ve herkes kendi işini yapacak, koca Gümrük ve Ticaret Bakanlığı böylesi zor bir duruma düşmeyecekti.

Peki! Neydi bir önceki yazım? Bir önceki yazıma ‘Sorularım var’ diyerek başlamış; Gümrük ve Ticaret Bakanı Sayın Nurettin Canikli’nin bu sorulara cevap vermesini istemiştim. Yazımın altındaki ‘Yazar Notu’na da çok önemli, önemli olduğu kadar vahim bir bebek maması olayını eklemiştim. Olaya bizzat dikkat çekmiş ve bu vahim olayı sizlere aktaracağımı da söyleyerek yazıma son noktayı koymuştum.

VE CADI AVI BAŞLATILDI!

Ama gelin görün ki, el elden üstünmüş.  Milliyet Gazetesi’nden Tolga ŞARDAN benden önce yazıverdi bu büyük skandalı. İstanbul’daki 70 konteynır çocuk maması olayı patlayıverdi bir anda. 1 Haziran 2015 tarihli manşet haberde, olayın bütün boyutları ortaya gün yüzü gibi çıkıverdi. Haber çıkmasının ardından da, yukarıda belirttiğim gibi o bilindik sahneler yaşanmaya başladı. Bakanlık ‘ya bu işte kimin ihmali var?’ diye araştırma yapacağına ‘Bu haberi kim sızdırdı?’nın peşine düştü. Sanki yapılacak başka bir iş yokmuşçasına bakanlık ve bağlı birimlerinde adeta bir cadı avı başlatıldı.

Atom Karınca İş Başında…

Bakanlık sızıntıyı bulmak için de kocaman başmüfettişi, atom karıncayı bu işe atadı. İşe koyulan sevgili atom karıncamız da görevi alır almaz ‘BİSMİLLAH’ diyerek başladı hemen işe. Önce bizim meşhur Ambarlı Gümrüğü’ndeki  bu dosya ile ilgili ne kadar görevli varsa ifadelerini aldı. Ama tam bu ifadelerin alındığı sırada mama olayı ile ilgili ikinci bomba da patlayıverdi.  Ortaya çıkan bir belge, hem müfettişimiz atom karıncada hem de Ankara’daki bazı beyzadeler arasında tam bir şoka neden oldu. Belgenin ortaya çıkmasıyla birlikte de  durum Erkin Koray’ın o meşhur Arap Saçı şarkısına döndü. Peki! Neydi o belge derseniz açıklayayım sevgili okurlarım. Bugün haberler yine bendenizde.

İŞTE O YAZININ SATIR ARALARI

Belgeye göre, İstanbul’un yeni bölge müdürü 29.05.2015 tarihinde bir yazı yazar. Çiçeği burnunda müdür der ki; “Bir yıldır hiçbir işleme tabi tutulmadan Ambarlı Liman sahasında bulunduğu anlaşılan 143431100IM084684 sayılı özet beyana bağlı 754301865 nolu taşıma senedi muhteviyatı konteynırların riskli olduğu değerlendirilmektedir. Bu itibarla oluşturulacak  bir heyet marifetiyle bahsi geçen taşıma senedi kapsamı eşyanın fiziki kontrolünün yapılmasını ayrıca söz konusu özet beyan ve sonrasında yapılan işlemlere ilişkin bir dosya oluşturularak Bölge Müdürlüğümüze ivedilikle gönderilmesini rica ederim.”

Bölge Müdürünün bu yazısı gereği yapılmak üzere, Ambarlı Gümrük Müdürlüğü ve İstanbul Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğüne gönderilir.

‘Siz Yanıltmışlar Sevgili Müdür’

Ah sevgili müdür, kusura bakmayın ama inanın sizi birileri bu skandal çocuk maması olayıyla ilgili yanıltmış anlaşılan. Ha neden mi diyeceksiniz? Bakın anlatayım sizde anlayın.  Sizin yazınızda istemiş olduğunuz işlemler ile ilgili tutanaklardan biri 07.01.2015 tarihli müdürlük makamına, diğeri ise 10.01.2015 tarihli muayene memurları, ambar memuru ve liman işletmesi yetkilisinin imzasıyla tespit tutanağı düzenlenmiş ve gönderilmiş zaten. Dur daha bitmedi sevgili müdür. Ambarlı Gümrüğü çalışanlarınız bu vahim konuyu 03.11.2014 günü emrinizdeki laboratuar müdürlüğüne de intikal ettirmişler. 12.11.2014 tarihli alınan raporda çocuk mamalarının son kullanma tarihlerinin Ocak 2014 ve  Şubat 2014 dolduğu belirtilmiş! Ah be müdürüm. Kim, kime dum duma. Yok mu bu yazılardan haberiniz. Söylemediler mi müdür olduğunuz halde böylesi yazıların olduğunu size..

‘Dur, Dur Daha Bitmedi Müdür Bey’

Bakın şunun da altını çizmek isterim. Ambarlı Gümrüğü çalışanların bu konuyla ilgili çalışmaları bitti denilirse de buna sakın inanmayın. Daha neler mi yapılmış? Hadi onu da ben anlatayım size. 27.11.2014 günü Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörlüğü Fen ve Edebiyat Fakültesi Dekanlığı’na,  22.01.2015 günü İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’ne, 22.01.2015 günü İstanbul Hıfzıssıhha Müdürlüğüne gönderilen yazılarda söz konusu çocuk mamalarının tahlillerinin yapılması da istenmiş. Sayın bölge müdürü Ambarlı Gümrük çalışanlarınız belgelerden de anlaşılacağı üzere her şeyi tastamam yapmışlar.

Sevgili müdür sana bu kadar tüyo verdikten sonra, hakkım olarak sorularda sormak isterim. Cevaplayabilir misiniz? Bu soruları bak aşağıya yazıyorum.

1-) Sizi kim veya kimler yanılttı?

2-) Deneyimli bir Gümrük Başmüfettiş iken İstanbul’a Bölge Müdürü olarak vekâleten görevlendirildiniz. Çocuk mamaları ile ilgili Ambarlı Gümrük Müdürlüğü’nden niçin bilgi alma ihtiyacı duymadınız?

3-) Bu konuyla ilgili sizi yanıltan veya yanıltanlar hakkında bir yaptırım düşünüyor musunuz? Öyle ya kocaa müdürü sen yanılt, herkesin içinde küçük düşürt olacak iş mi bu? Hesabı sorulmalı!..

4-) Kaçak şubenin uzun süredir Ambarlı Gümrüğü’nde bekleyen çocuk mamalarından haberleri var mıydı? Varsa bu konuyla ilgili ne yapmışlar? Soracak mısınız? Kendilerine bunu.

SANA BİR DOST UYARISI

Bak sevgili müdürüm, kabul edersen benden sana bir dost uyarısı. Anlaşılan o dur ki, sizin İstanbul’da başarılı olmanızı istemeyen bazı güçler, bu oyunu sahneye koymuşlar. Maaşallah ortaya koydukları senaryoyu da değme artistlere taş çıkartırcasına oynamışlar. Bu kişilere aman ha dikkat edin. İnanın benimki sadece bir dost uyarısı.

Atom Karınca Çalışıyor

Sevgili okurlarım, bu vahim olayla ilgili olarak soruşturmayı yürüten gümrük başmüfettişi, İstanbul’da gemi acentesinin de ifadesine başvurmuş.  Mama olayıyla ilgili Ambarlı Gümrük Müdürlüğü’nün 29.04.2015 tarihli yazısında ise, firma temsilcisine verilen cevapta, çocuk mamalarının Gümrük Kanunu’nun 177. maddesi kapsamında tasfiye işlemlerine başlandığı, Tasfiye Yönetmeliği’nin 61. maddesi kapsamında eşyaların imha işlemi gerçekleştirileceği belirtilmekte..

-SON DAKİKA SON DAKİKA-

Çok değerli yol arkadaşlarım saygıdeğer okurlarım tam yazımı bitirmek üzereyken bu konuyla ilgili bir iddiayı da aktarmak istiyorum sizlere.

Dubai üzerinden ülkemize 150 konteynır günü geçmiş çocuk mamasının geldiği yönünde.Eğer bu iddia doğruysa yazık, hem de çok yazık. Bakın bu işlerin ardında kim varsa, bu işleri kim savsaklıyorsa buradan sesleniyorum ve haykırıyorum size; “ÇOCUK MAMASIYLA İLGİLİ İKİ YAKAM ELİNİZDE. İŞİN ÜZERİNDEYİM. BİLMİŞ OLUN”

ÖNEMLİ NOT: Ambarlı Gümrüğü'nde günü geçmiş çocuk mamalarını başta çocukları korumak amacıyla ülkemize ve transit olarak KKTC göndermeyen tüm yürekli personeli gönülden kutlarım. Allah sizden razı olsun!

 

DİKKAT! MİNİK KUŞTAN HABER VAR!..

 

İddia odur ki; bakanlığın bazı yetkililerinin Karadenizin bir ilindeki saunada uygunsuz şekilde yakalandıkları söyleniyor. Peki bu şahıslar kim? Cevabı çok yakında.. Bekleyin!..

 

- YAZARIN NOTLARI -

1-) Gümrüklerdeki X-Raylerin Güvenliği Ne Kadar? Bekleyin..

2-) Habur Operasyonu’nun Müthiş Perde Arkası Bekleyin!...

 

-YAZARDAN SON DAKİKA İSTANBUL NOTU-

Ambarlı Gümrüğü’nde Görevli Bir Kısım Amirinin Görevi Başındayken Biri veya Birileri Tarafından Dövüldüğü İddia Ediliyor; Konunun Takipçisiyim Bekleyin!

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
16 Yorum