1. YAZARLAR

  2. Aykut Onur KALAYCI

  3. SAYIN TÜFENKÇİ SÖZÜM SİZE
Aykut Onur KALAYCI

Aykut Onur KALAYCI

Yazarın Tüm Yazıları >

SAYIN TÜFENKÇİ SÖZÜM SİZE

A+A-

SAYIN TÜFENKÇİ SÖZÜM SİZE

 

Yazılarımda bazen yazdığım yazının muhatabına sorular sorar, cevaplar arar ve naçizane görüşlerimi bildiririm. Bu soruları sorarken de devletimin menfaatlerini göz önünde tutar, haddimi de bilirim. Bu yazımda da aynen böyle yapacağım. Soru ve görüşlerimin hedefindeki kişi de Sayın Bakan aynı zamanda bir hukuk adamı Bülent Tüfenkçi.

Sayın Tüfenkçi, tıpkı 29 Temmuz 2016’da bir televizyonda katıldığım programda söylediklerimi aynen tekrar söylemek istiyorum. Sayın Bakan ben o gün söylediğim gibi gümrük bakanı olmanızın gümrük camiası için büyük bir kazanç olarak görüyorum. Hantallaşmış, büyük iddialara muhatap kalan gümrüklerimiz ile ilgili bu güne kadar yaptıklarınızı da takdirle karşılıyorum.

ANCAK SAYIN TÜFENKÇİ

Evet...! Ancak Sayın Tüfenkçi, bazı konularda da hem de önemli konularda eksik kaldığınızı düşünüyorum. Ülkemizin gündemi malum, gündem yoğun biliyorum sorun bir değil bin.. Ancak Sayın Bakan biraz sonra önemli olarak gördüğüm bazı şeyleri de yapmanız iki dudağınızın arasında.. Girelim mi konulara..

Bakın Sayın Tüfenkçi, taşra teşkilatınızın 12 bölge müdürlüğü hem de yıllardır vekâletle yönetiliyor. Vekâletle yönetilince koca tren raydan çıkıyor. Başlıyor dinlemeler, başlıyor operasyon ve sorgular. Haksız mıyım? Bakın sevgili bakan, Bakanlığınız bünyesindeki bu görevlendirmelerden çoğunu yazdım. Aman dedim, yapmayın dedim ama.. İşte onlardan bir tanesi Van Kapıköy.. Yazdım daha önce bu kapımızda olan biteni. Sizden önceki yetkililere seslendim. Aman dedim, yapmayın dedim ama... Sayın Bülent Tüfenkçi sizde biliyorsunuz ki, bu kapımızla ilgili savcılık ve jandarma soruşturması sürüyor. Burada önemli bir yetkili operasyon sonrası asli görevi bakanlık müşavirliğine çekildi. Sayın bakan sormak istiyorum sizlere bu şahsı size kim, kimler ya da açıkçası hangi siyasi önerdi? Ya da önerdi mi?

NASIL OLUR SAYIN BAKAN?

Sakın kızmayın bana Sayın Tüfenkçi sadece ve sadece gazetecilik görevimi yapıyorum. Bakın görevlendirdiğiniz bu kişi daha önceleri Gürbulak Gümrüğü'nde başmüdürken 'Sarısu' olayı patlamıştı..

Günlerce yazdım bu skandalı. Durum böyle olunca da iki müfettiş bilgime başvurmuş, bende vatanını milletini seven bir gazeteci olarak gereken bilgileri kendilerine vermiştim. Sevgili Bakan siz hukukçusunuz, hal böyleyken bu kişi nasıl Van'a görevlendirilir Allah aşkına? Dediğim gibi ülkenin sorunu bir değil bin. Siz meşgul olabilirsiniz iyi de Sayın Tüfenkçi sizin bakan yardımcınız, müsteşarınız, müsteşar yardımcılarınız, genel müdürleriniz, teftiş kurulu başkanınız da mı yok? Sizlere bilgi vermediler mi bu kişi hakkında. Tıpkı benim gibi aman, yapmayın demediler mi? Bölgelere neden bölge müdürleri görevlendiriliyor? Bünyelerindeki bağlı müdürlükleri koordine etsinler, işlevsel hale getirsinler diye değil mi?

Şimdi Kapıköy'deki olaydan yalnızca Kapıköy'deki görevliler sorumlu olamaz herhalde. Ya da çetrefilli işler sadece oradaki görevlilerin bilgisi dâhilinde mi olmuştur. Ne demek istediğimi anlamışsınızdır Sevgili Bakan.. Umarım Kapıköy'de yaşanılanlar ya da bundan sonraki gelişmeler başta uyuşturucu olmak üzere başarılı operasyonlara tabi ki en öncede büyük emek verdiğiniz teşkilatınıza gölge düşürmez. Sizden ricam, isteğim ya da nasıl kabul ederseniz acil ama çok acil taşra teşkilatınızı gözden geçirmeniz. Yoksa başka operasyonların da eli kulağında gibi...

Yıllardır yazılarımda transit-ithalat-ihracat olumsuzluklarından bahsetmiştim. Yazılarım sonrasında ise, hep haklı çıkmışımdır. Bu konularla ilgili eski yazılarımdan birkaç örneği siz sevgili okurlarımla paylaşıyorum:

“AH TRANSİT VAH TRANSİT”

Ne transitmiş arkadaş kimse önüne geçemiyor. Geçeni de zaten altına alıp un ufak ediyor. Bakın 14 ARALIK 2014 günlü ‘AH TRANSİT VAH TRANSİT’ yazımı şöyle bir okuyup konuyu beyninizde bir tazeleyin:

‘Ah transit Vah transit’

Şu transit geçişlerde yapılan yolsuzluklar artık iyice canımı sıkıyor. Bugün somut örneklerle gümrüklerde transit eşya kaçakçılığını irdelemek istiyorum sizlere... İşte size çok yakın, sıcak bir örnek. Mersin’deki antrepolardan Suriye gönderilecek etlerin iç piyasaya sürülmesi. Diğer bir deyişle, bu kaçakçılıkla illegal ithalat yaparak % iki yüz yirmi beş vergisi olan eti sıfır gümrükle yurt içi piyasaya sokmak!

Diğer bir örneğimiz daha ilginç. Derince Gümrüğü’nden Ambarlı Gümrüğü’ne 16.10.2014 tarihinde bir konteynırda 435 kapta, 12.000 kg yün BATTANİYE beyan edilen LÜBNAN’A gönderilmek üzere Transit Beyannamesi kapsamında Ambarlı Gümrüğü’ne sevk edilmek istenen konteynırdan şüphelenen Doğu Marmara Gümrük Ticaret Bölge Müdürlüğü,  Kocaeli Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ve Derince Gümrük personelince bahse konu konteynıra yapılan operasyonda,  battaniye yerine 41.250 karton piyasa değeri 3.140.000 TL olan yabancı menşeli sigara ele geçirirler. Buradan emeği geçen personeli canı gönülden kutlarım.

ŞİMDİ GELELİM GÜNÜMÜZE…
DEĞİŞEN BİR ŞEY VAR MI?

Anımsadınız değil mi? Bakın sevgili okurlarım tekrar yazıyorum. Değişen hiç ama hiç bir şey yok. Ve ne yazıktır ki, değiştirilmek isteyen de yok. Dönelim günümüze yer Kocaeli. Gümrük Muhafaza Kaçakçılık İstihbarat ekipleri, gümrükte işlemleri 'Sarı Hattan' gerçekleştirilen ‘granül plastik’ ürün yüklü konteynırı markaja alır. Konteynır çıkışa yöneldiğinde de, ekipler topu doksana takar. Konteynır açıldığında dilimde tüy bittiği gibi ‘granül plastik’ ürünlerinin arkasında beyan harici markalı gözlük çıkar. Hem de (R) markaa ha.. Yani anlayacağınız Tahtakale iş başındadır. Ekipler risk analizi uygulaması yapmasa, 1,5 MİLYON LİRALIK eşya İstanbul'da bazı sosyete gözlükçülerinin yolunu çoktan tutacaktı.

Şahsım adına devletini, vatanını her şeyden üstün tutan. Namusu ve şerefiyle operasyonu gerçekleştiren ekibi gönülden kutlarım. Ha bir de hiç bir kaçakçı bu değerdeki malını riske etmez! Ne demek istediğimi anladınız sanırım. Ah transit vah transit. Ah.....

‘Değerli okurlarım, 29 Temmuz 2016 tarihinde katılmış olduğum tv.programının linki ise aşağıdadır:’

http://www.etkihaber.com/video-galeri/feto-gumruklerde-nasil-orgutlendi-848.htm

 

- YAZARIN NOTU -

GÜMRÜKLERDE AÇILAN İHRACAT BEYANNAMELERİ DAHA SONRA NİÇİN İPTAL EDİLİYOR?

 

- YAZARDAN SON DAKİKA FLAŞ NOTLAR -

1-) İstanbul Emniyeti Kaçakçılık Şubesi Kargo Gümrüğü’nde şuanda görev yapan müdür öncesi yapılan bir işlem için, gümrükte iş takipçisi BASRİ ve HAYAT Gümrük Müşavirliği Ltd. Şti. yetkilisi HAYRİ YÜCE gözaltına alındılar. Bu gümrük müşavirlik şirketi ile ilgili olarak, İstanbul Bölge Müdürlüğü 13-01-2014 günlü 2445 sayılı yazısıyla gümrüklerin müteyakkız olunması ile herhangi bir olumsuzluğa rastlanılması halinde gereğinin yapılarak bir bilgi verilmesi istenmiş; istenmesine ama yukarıda gözaltı işlemi bu yazının gereğinin yapılmadığının kanıtıdır.

2-) Bildiğiniz üzere FETÖ’nün holdinglerine - şirketlerine operasyonlar yapılıyor, gözaltılar - tutuklamalar oluyor ancak bu şirketlerin işlemlerini yapan Gümrük Müşavirlerine ise bir şeyler yapılıyor mu derseniz? Kocaman bir HAYIR!

 

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum