1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Sberbank’tan Türk Şirketlerine Rusya’da Yatırım Çağrısı
Sberbank’tan Türk Şirketlerine Rusya’da Yatırım Çağrısı

Sberbank’tan Türk Şirketlerine Rusya’da Yatırım Çağrısı

Sberbank Başkan Yardımcısı Sergey Gorkov, Sberbank’ın Denizbank’ı satın almasının uluslararası alanda en güzel iş birliği örneği olduğunu söyledi.

A+A-

Sberbank Başkan Yardımcısı Sergey Gorkov, Sberbank’ın Denizbank’ı satın almasının uluslararası alanda en güzel iş birliği örneği olduğunu söyledi. Türk şirketlerini Rusya’da yatırıma çağıran Gorkov, banka olarak şirketlere destek vermeye hazır olduklarını ifade etti.

Lenexpo Fuar merkezinde gerçekleştirilen St. Petersburg Uluslararası Ekonomi Forumu’nda Cihan Haber Ajansı’na özel açıklamalarda bulunan Sergey Gorkov, Sberbank’ın Rusya’da başarılı bir şekilde gelişmeye devam ettiğini söyledi.

Ekonomik göstergelerin bu başarıyı doğruladığını kaydeden Gorkov, “Denizbank’la olan birlikteliğimiz oldukça başarılı. Şu an Denizbank’la olan entegrasyon sürecimiz olumlu ilerliyor. Daha önce bu konuyla ilgili yapmış olduğumuz planların da gerçekleştiğini görüyoruz. Biz şu an aynı ailenin içerisinde yer alıyoruz. Denizbank ve Sberbank ailesinin, uluslararası alanda yapılabilecek bir işbirliğine en güzel örnek teşkil ettiğini düşünüyorum.” şeklinde konuştu.

ÖNEMLİ OLAN İKİ ÜLKE ARASINDA EKONOMİ KÖPRÜSÜ KURMAK

Türkiye’deki olayların yaptıkları işi engellemediğini vurgulayan Sberbank Başkan Yardımcısı, “Bence önemli olan Türkiye ve Rusya arasında ekonomi köprüsü oluşturabilmek. Zor olan şey, Türk şirketlerini Rusya’da, Rus şirketlerini de Türkiye’de destekleyebilmek. Şimdiye kadar, aktif olarak çok sayıda Türk şirketine sadece Rusya’da değil, Kazakistan, Belarus ve Avrupa’da da destek vermeye devam ediyoruz. Bu durumun birçok örneği var. Biz bunu bir misyon olarak görüyoruz. Biz tüm Türk şirketlerine yardım etmeye ve destek vermeye hazırız. Türk şirketlerini burada görmekten memnun olacağız.” dedi.
CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.